Το Κονκλάβιο (08/05/19)

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή στις απομιμήσεις

Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει αποδώσει στο ΠΑΣΟΚ αυτά που του αρμόζουν. Οπως, ας πούμε, την κυριαρχία σε οργανωτικά μεγάλων συγκεντρώσεων, μαζικά συνθήματα και όχι μόνο. Κάτι πήγε να αντιγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν… Το ΠΑΣΟΚ δεν αντιγράφεται. Πάρτε για παράδειγμα την επίσκεψη της Δευτέρας του πρωθυπουργού στην Ξάνθη. Τοπικός κατάσκοπός μου λέει ότι οι συριζαίοι δεν κατάφεραν καν να γεμίσουν το μικρότερο στάδιο της Ξάνθης, το οποίο χωρά μόλις 300 άτομα. Εμφανίστηκαν 250 κι αυτό κατόπιν κινητοποίησης σε όλη τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Κάπου εδώ τρύπωσε το αθάνατο πασοκικό πνεύμα – που, όμως, δεν μπορεί να κάνει θαύματα ως «μόσχευμα». Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι για να συγκεντρωθούν οι 250 κινητοποιήθηκαν και εκπρόσωποι Ρομά, προκειμένου να δοθεί προς τα έξω μια αξιοπρεπής εικόνα. Αν ήταν παλιό καλό ΠΑΣΟΚ, θα το είχαν γεμίσει μέσα και έξω (με μετανάστες). Γι΄αυτό, προσοχή στις απομιμήσεις.

Θα πάει ο Μητσοτάκης

Βέβαια, αν αρχίσει να ακυρώνει κι άλλες περιοδείες την τελευταία στιγμή ο Τσίπρας, σε λίγο θα είναι δύσκολο να γεμίσει και αίθουσα ΚΑΠΗ… Το λέω διότι ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες περιοδεία του στην Αρτα και στα Γιάννενα την τελευταία στιγμή προφασιζόμενος την… προετοιμασία του για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή (είναι ύπουλη η αναθεματισμένη η κούραση…). Η φύση και η πολιτική, όμως, απεχθάνονται τα κενά.

Και κάπως έτσι, την Πέμπτη θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που θα κάνει ομιλία στα Γιάννενα, μεσούσης της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Υποθέτω για να δείξει ότι δεν τον επηρεάζει η συζήτηση στη Βουλή. Κυρίως, όμως, για να εκνευρίσει τον Τσίπρα.

Δουλειές, δουλειές…

Μένω στον Μητσοτάκη και στη χθεσινή αριστοτεχνική περιοδεία του στη Χαλκίδα. Λέω αριστοτεχνική, διότι και ο ίδιος ήταν πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του. Ας πούμε, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές, αλλά όχι στις δημοτικές εκλογές. Το τελευταίο δεν το θεωρώ τυχαίο, καθώς εκεί κατεβαίνουν τρεις… δεξιόστροφοι δήμαρχοι. Κατά τα λοιπά, μια ωραία ατμόσφαιρα μου λένε ότι επικράτησε στη συνάντησή του τόσο με το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Χαλκίδας, όσο και με αυτούς σε εργοστάσιο χρωμάτων. Ούτε αυτό το θεωρώ τυχαίο, καθώς και οι δύο επιχειρήσεις βρήκαν βηματισμό επί κυβέρνησης Σαμαρά. Το δε εργοστάσιο ήταν το πρώτο που ξανάνοιξε στη Χαλκίδα έπειτα από πολλά χρόνια και οι απολυμένοι του ξαναβρήκαν δουλειά.

Και πάλι πρόεδρος

Και ναι. Η πρώτη καλή είδηση για το Ποτάμι εδώ και αρκετό καιρό –μετά την αιμορραγία και τις διαρκείς ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του– είναι γεγονός. Ο Στ. Θεοδωράκης έχει και πάλι κ.ο. και ο ίδιος τον τίτλο του προέδρου της, καθώς χθες ο Βούτσης του ανακοίνωσε την… επανασύστασή της (λέμε τώρα…). Ο Σταύρος θα το γιορτάσει δεόντως συγκαλώντας σήμερα την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας στο… γραφείο του. Θα σχολίαζα κάτι για τον χώρο, αλλά από την άλλη, θα ήταν δύσκολο να τη συγκαλέσει στην αίθουσα της Γερουσίας…

Ψαριανός στα νότια

Μιλώντας για Ποτάμι και γι’ αυτούς που έφυγαν, να σας πω ότι χθες ανακοινώθηκε και επισήμως μια υποψηφιότητα που όλοι γνώριζαν και ακόμη περισσότεροι περίμεναν: αυτή του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος θα κατέβει υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον νότιο τομέα τη Β΄Αθήνας.

Πληρώνει κιόλας…

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη θέση της άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού που έχει λάβει η Κατερίνα Παναγοπούλου, θυμίζω ότι τα χρήματα δεν είναι το ζήτημα. Ειδικά για την πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων που αντικατέστησε άλλη πλούσια κυρία με λατρεία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, η οποία, όμως, τον ξε-λάτρεψε κατόπιν του δημόσιου εξευτελισμού που αποτέλεσε η εμφάνισή του σε μεγάλο event στη Νέα Υόρκη στην αρχή της πρωθυπουργικής θητείας του. Εξάλλου, η Παναγοπούλου όχι μόνο δεν πληρώνεται, αλλά πληρώνει κιόλας… Το λέω διότι η κυρία πλήρωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ν. Υόρκη, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση του πρωθυπουργού η καθιερωμένη δεξίωση που γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να γίνει σε ξενοδοχείο, αντί του προξενείου, ως είθισται. Αυτό επειδή ο βλαστός της «Δρακογενιάς» φοβόταν εισβολή ύποπτων ομογενών μακεδονομάχων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή