«Ο Μάριος Παπαγεωργίου είναι ζωντανός και ζει στο εξωτερικό», δήλωσε ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης

«Ο Μάριος Παπαγεωργίου είναι ζωντανός και ζει στο εξωτερικό», δήλωσε ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογία βασισμένη στη μη ανεύρεση του πτώματος του φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, που εξαφανίστηκε το 2012, έδωσε στο Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο ο 73χρονος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του 26χρονου.

Το «άλλοθι» που προέβαλε ο 73χρονος, προκαλώντας αντιδράσεις από την Έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ήταν ότι το θύμα βρίσκεται κάπου αλλού, στο εξωτερικό και ότι ο ίδιος δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε με την εξαφάνιση του, τον Αύγουστο του 2012, ούτε με καμία ενέργεια σε βάρος της ζωής του.

Κατά τον 73χρονο κατηγορούμενο, που ήταν οικογενειακός φίλος του 26χρονου, ο ίδιος ο φοιτητής σχεδίασε την υποτιθέμενη απαγωγή του, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από το οικογενειακό του περιβάλλον γιατί χρωστούσε χρήματα πιθανότατα, όπως ισχυρίστηκε, από ναρκωτικά .

Μάλιστα ο κατηγορούμενος είπε πως ο Μάριος πιθανότατα ζει ή στην Ολλανδία ή στην Αμερική.

– Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό να το πείτε.

– Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί…

– Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

– Κατηγορούμενος: 100%

– Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

– Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Η εισαγγελέας Έδρας επεσήμανε σωρεία αντιφάσεων σε όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, αναφερόμενη σε «αλλεπάλληλα σενάρια» του 73χρονου , ενώ οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν αντιδράσεις και από τους συγγενείς του φοιτητή οι οποίοι του φώναζαν να πει που βρίσκεται το πτώμα του Μάριου.

Ο συγκατηγορούμενος του 73χρονου, που φέρεται να έκανε πέντε τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου αμέσως μετά την εξαφάνιση του ζητώντας λύτρα, στην απολογία του κατονόμασε τον καταδικασμένο σε ισόβια ως δολοφόνο. Απευθυνόμενος στον βασικό κατηγορούμενο του φώναξε: «Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Οπως είπε ο στην απολογία του, η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα 5 τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή