Αρτσι, το όνομα του βασιλικού βρέφους

Αρτσι, το όνομα του βασιλικού βρέφους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν – Ουίνδσορ (Archie Harrison Mountbatten – Windsor) είναι το όνομα του βασιλικού βρέφους, όπως γνωστοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε το ζεύγος, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, «Σήμερα το απόγευμα, ο πρίγκιπας Χάρι παρουσίασε στη βασίλισσα το όγδοο δισέγγονό της στον Πύργο του Ουίνδσορ. Ο δούκας του  Εδιμβούργου και η μητέρα της δούκισσας παρέστησαν επίσης σε αυτή την ιδιαίτερη περίσταση».

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουν ότι ονόμασαν τον γιο τους Αρτσι Χάρισον», ανακοίνωναν σχεδόν ταυτόχρονα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Νωρίτερα, οι δύο γονείς είχαν κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση με το μωρό τους.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δική μας μικρή πηγή χαράς», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι. Από την πλευρά της η Μέγκαν σχολίασε ότι το αγοράκι της είναι γλυκύτατο και «πραγματικά ήρεμο». «Δεν ξέρω από ποιον το έχει πάρει αυτό», σχολίασε ο πρίγκιπας Χάρι. 

To όνομα Archie, είναι η συντετμημένη εκδοχή του Archibald, ενός ονόματος με γερμανικές ρίζες, που σημαίνει «γενναίος και τολμηρός».

Το δεύτερο όνομά του, Harrison, σημαίνει απλώς «γιος του Harry».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή