Αλ. Τσίπρας: «Η Ν.Δ. ακολουθεί τακτική αντιπερισπασμού»

Αλ. Τσίπρας: «Η Ν.Δ. ακολουθεί τακτική αντιπερισπασμού»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηρίζοντας «δολοφονία χαρακτήρων» το θέμα Πολάκη και «κουτσομπολιό» το ζήτημα των διακοπών του σε θαλαμηγό, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε χθες κατά την πρωτολογία του στην έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να υποβαθμίσει όσα κυριάρχησαν στη δημόσια συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες και να γυρίσει την ατζέντα στα πεδία που θεωρεί πως ευνοούν: ήτοι την οικονομία και τις προχθεσινές εξαγγελίες που έκανε στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός έδειξε τις προθέσεις του με το καλημέρα, καθώς απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «δεν θα αντιπαρατεθώ μαζί σας στα ασήμαντα και τους κιτρινισμούς» –στη δευτερολογία τελικά άλλαξε τακτική– αλλά στα «σημαντικά», εννοώντας τα πολιτικά προγράμματα των δύο κομμάτων. Δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Τσίπρας καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στο ζήτημα των διακοπών του στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου, ενώ την πρόταση μομφής εναντίον του κ. Πολάκη την απέδωσε στο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας «σας βγάζει τα άπλυτα στη φόρα», σημειώνοντας και πάλι το ζήτημα του rebate στις τιμές των φαρμάκων.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την πρόταση μομφής της Ν.Δ. εναντίον του κ. Πολάκη και σε κάτι ακόμα. Μίλησε για «κρυφό πρόγραμμα» της Ν.Δ., το οποίο ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να θέσει ενώπιον του ελληνικού λαού, επιλέγοντας τους «αντιπερισπασμούς».

«Δεν πιστεύω ότι δεν έχετε πρόταση και σχέδιο για αυτό πάτε με την Πολακιάδα και τον κιτρινισμό. Πάτε όμως με τη “μαύρη” προπαγάνδα γιατί θέλετε να κρύψετε το σχέδιό σας από τον ελληνικό λαό. Και θέλετε να το κρύψετε γιατί το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Διότι είναι το σχέδιο του ΔΝΤ», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός συνέδεσε για μία ακόμη φορά τον επικεφαλής της εν Ελλάδι κεντροδεξιάς με τον κ. Βέμπερ, κάτι που αποτελεί, όπως φαίνεται, όλο το τελευταίο διάστημα στρατηγικό πυλώνα για το Μέγαρο Μαξίμου. Με αφορμή την άρνηση του Βαυαρού πολιτικού στην πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου ενίσχυσης της ανεργίας, ο κ. Τσίπρας ταύτισε τους δύο πολιτικούς μιλώντας για κοινό πρόγραμμα, που ενώ ο κ. Μητσοτάκης το κρύβει, ο κ. Βέμπερ το λέει δημοσίως. «Να τον χαίρεστε γιατί έχει τις ίδιες απόψεις με εσάς. Να τον χαίρεστε γιατί σε συνέντευξή σας δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτο μέτρο η 13η σύνταξη. Αν ψηφίσετε το μέτρο της 13ης σύνταξης θα πρέπει να καταγγείλετε τον κ. Βέμπερ», υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «κάθε ψήφος στη Ν.Δ. είναι ψήφος στον Βέμπερ», καλώντας τον κ. Μητσοτάκη «είτε να μην ψηφίσει τα θετικά μέτρα είτε να αποσύρει τη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ».

Τέλος, αξιοσημείωτη από την ομιλία Τσίπρα και η προσπάθεια επαναφοράς της μνήμης στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός θύμισε πως στις 8 Μαΐου του 2010, δηλαδή πριν ακριβώς από 9 χρόνια, ψηφιζόταν στη Βουλή η πρώτη δανειακή σύμβαση, την οποία πάντως είχαν στηρίξει τότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή