Άρτσι; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση για το κοινό όνομα του βασιλικού μωρού

Άρτσι; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση για το κοινό όνομα του βασιλικού μωρού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και τα στοιχήματα για κάποιο βασιλικό, μεγαλόπρεπο όνομα – πχ  Κάρολος, Φίλιππος, Αρθούρος, Ιάκωβος (Τζέιμς), Αλβέρτος και Εδουάρδος –  έπεφταν βροχή, τελικά, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έσπασαν για άλλη μία φορά το πρωτόκολλο και εξέπληξαν τους πάντες με το «κοινό» όνομα που επέλεξαν να δώσουν στο πρώτο τους παιδί.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ονόμασαν τον γιο τους Αρτσι (Archie συντετμημένη εκδοχή του Archibald)  Χάρισον (γιος του Χάρι) κάνοντας έτσι σαφές ότι σκοπεύουν να μεγαλώσουν το παιδί τους όχι σαν «βασιλικό» αλλά σαν κανονικό παιδί, μακριά από τα φωτά της δημοσιότητας και τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Άρτσι; Κι όμως, υπάρχει εξήγηση για το κοινό όνομα του βασιλικού μωρού-1

Σύμφωνα εξάλλου με το βασιλικό πρωτόκολλο, ο πρωτότοκος γιος του Χάρι και της Μέγκαν, είναι μεν δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά είναι πολύ μακριά από τη γραμμή διαδοχής  για να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα».

Ο μικρούλης Άρτσι μπορεί να αποκαλείται προς το παρόν κόμης ή βαρώνος, καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του – η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον Χάρι την ημέρα του γάμου του με την Μέγκαν τους τίτλους Κόμης του Νταμπάρτον και Βαρώνος του Κίλκελ.

Ως πρωτότοκος γιος όμως, το μωρό τελικά θα κληρονομήσει τον τίτλο του Δούκα του Σάσεξ από τον πατέρα του ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να εκδώσει γραπτή εντολή για να δώσει στο μωρό και στα μελλοντικά αδέλφια του έναν τίτλο πρίγκιπα ή πριγκίπισσας, όπως έκανε και  με τα παιδιά της Κέητ και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν αποφασίσει ότι το παιδί τους δεν θα χρησιμοποιήσει τίτλους ευγενείας, όπως ο κόμης του Ντομπάρτον, αλλά θα προσφωνείται με το όνομά του.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή