Μητσοτάκης: Η λάσπη θα απαντιέται

Μητσοτάκης: Η λάσπη θα απαντιέται

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λάσπη «θα απαντιέται» και θα απαντιέται «σκληρά και με επιχειρήματα» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την τεταμένη ατμόσφαιρα της Τετάρτης στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι όσο η κυβέρνηση πλησιάζει στο τέλος της «τόσο πιο επικίνδυνη, τοξική και κίτρινη θα γίνεται». Νωρίτερα, σχολιάζοντας τους υψηλούς τόνους στη Βουλή, υπογράμμισε ότι δεν μετάνιωσε που απάντησε στον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, οι απαντήσεις του ήταν πολιτικές και η κριτική που άσκησε επίσης πολιτική. Χθες το βράδυ από τα Γιάννενα χαρακτήρισε «απαξιωτικό» τον χαρακτηρισμό «γλάστρα» του πρωθυπουργού για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο: «Δεν είναι γλάστρα ο Στέλιος, είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που δίνει τον δικό του αγώνα», σημείωσε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε θετικά για το αύριο. Ποτέ δεν είμαστε επισπεύδοντες σε οποιαδήποτε οξύτητα», τόνισε νωρίτερα από την Αιτωλοακαρνανία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο θετικός λόγος της Ν.Δ. δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως «αδυναμία». «Αρκετά κύλησαν αυτό τον τόπο στη λάσπη αυτοί που σήμερα επικαλούνται ότι δήθεν κατέχουν το ηθικό πλεονέκτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανερχόμενος στη συζήτηση της Τετάρτης, σχολίασε ότι αποδεικνύει πως «Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα» και ότι «σε αυτή τη νοοτροπία, σε λογικές αυταρχισμού και καθεστωτικές που διχάζουν, βρίσκεται απέναντι όλη η δημοκρατική Ελλάδα».

Μιλώντας στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. έχει προσπαθήσει να κρατήσει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου «στην ουσία». Οπως είπε, «όταν κάποιος ξεκινάει έναν καβγά, ο άλλος έρχεται μερικές φορές σε δύσκολη θέση αν πρέπει να απαντήσει ή αν πρέπει απλά να παραμερίσει την απάντηση. Επέλεξα να απαντήσω». Σε ό,τι αφορά τα σχόλια του κ. Μητσοτάκη για τον πατέρα του πρωθυπουργού, χθες στη Βουλή, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για επιλεκτικές ευαισθησίες και είπε ότι ο πρωθυπουργός στη χθεσινή ανάρτηση στο Facebook δεν αναφέρεται σε όσα έχει πει ο αντιστασιακός Φοίβος Ιωαννίδης για την οικογένεια Τσίπρα, ενώ αναφέρθηκε και στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος, όπως είπε, «έχει πει ότι δούλευε στην εταιρεία του αείμνηστου Τσίπρα που έπαιρνε έργα από τον Παττακό και ότι του είχε φανεί φιλοβασιλικός και δεξιός».

Πάντως, στόχευση του κ. Μητσοτάκη είναι να εστιάσει στις δικές του θέσεις και να αναδείξει το πρόγραμμα της Ν.Δ., κάτι που αναμένεται να κάνει τόσο στην αποψινή του παρέμβαση στη Βουλή όσο και στην καθιερωμένη διακαναλική συνέντευξη ενόψει ευρωεκλογών που θα παραχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή. Μια πρόγευση έδωσε, χθες, από το Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, καθώς τόνισε ότι το πρώτο κύμα μείωσης φόρων, «αδιαπραγμάτευτο», όπως είπε, για το οποίο έχει δεσμευθεί –και συγκεκριμένα η μείωση του ΕΝΦΙΑ (30% σε βάθος διετίας) και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις– θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020. Σε ό,τι αφορά το επίδομα στους συνταξιούχους, αποδόμησε τα περί «13ης σύνταξης», κάνοντας λόγο για «έκτακτο επίδομα που ενδεχομένως θα έδινε στο τέλος του χρόνου και το έφερε τώρα για να δώσει κάτι 18 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι με το αφορολόγητο, το οποίο ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει, θα στερήσει από τον χαμηλοσυνταξιούχο μια σύνταξη, άρα «θα δώσει κάτι το οποίο θα πάρει πίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή