Εως το τέλος του χρόνου το πρώτο cash & carry της Metro στην Κύπρο

Εως το τέλος του χρόνου το πρώτο cash & carry της Metro στην Κύπρο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επωνυμία «Best Value για επαγγελματίες» θα φέρει το πρώτο κατάστημα cash & carry που πρόκειται να ανοίξει η Metro AEBE (συμφερόντων Παντελιάδη) στην Κύπρο και που αποτελεί το πρώτο κατάστημα cash & carry γενικώς που θα λειτουργήσει στο νησί της Αφροδίτης.

Το εν λόγω κατάστημα θα αρχίσει να λειτουργεί έως το τέλος του 2019 στη Λεμεσό, με τη διοίκηση της εταιρείας να μην αποκλείει σε βάθος χρόνου την ίδρυση 2-3 ακόμη καταστημάτων στις μεγάλες πόλεις της Κύπρου. Τα επόμενα βήματα θα εξαρτηθούν από την πορεία του πρώτου και τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς.

Οπως επισήμανε, άλλωστε, εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στην «Κ», αυτός είναι και ο λόγος που η Metro AEBE προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Κύπρο, τη MCC Best Value Ltd, η οποία ανήκει 100% στη Μetro AEBE.

Το νέο κατάστημα θα εξυπηρετεί αυστηρά επαγγελματίες, τόσο από τον κλάδο της μεταπώλησης όσο και από τον κλάδο της μαζικής εστίασης και γενικότερα Ho.Re.Ca. (ξενοδοχεία – εστιατόρια – τροφοδοσία). Η περιοχή της Λεμεσού επιλέχθηκε στρατηγικά από τη Metro AEBE, διότι αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο με έντονη εμπορική δραστηριότητα. Η επένδυση στην Κύπρο άγγιξε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και αποτελεί σταθμό για τη Metro AEBE, καθώς είναι η πρώτη επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Οι χώροι πώλησης θα έχουν εμβαδόν 2.500 τ.μ., ενώ θα χρησιμοποιούνται επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι 2.000 τ.μ. Θα περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 τ.μ. χώρων στάθμευσης (υπόγειων και ισόγειων), με ειδική πρόβλεψη πρόσβασης για ΑμεΑ. Η κατανάλωση ενέργειας στο κατάστημα θα είναι κατά 20% μικρότερη από αυτή ενός μέσου αντίστοιχου καταστήματος.

Στο κατάστημα θα απασχολούνται έως 80 εργαζόμενοι. Βασική προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελεί η υποστήριξη τοπικών παραγωγών, προμηθευτών και αντιπροσώπων και η συνεργασία μαζί τους, καθώς και η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Ο λόγος για την επιλογή διαφορετικής ονομασίας των καταστημάτων χονδρικής στην Κύπρο από αυτή που χρησιμοποιεί η εταιρεία για τα καταστήματα cash & carry που διαθέτει στην Ελλάδα (σ.σ. Metro Cash & Carry) είναι ο εξής: στην Κύπρο ήταν ήδη κατοχυρωμένο το εμπορικό σήμα Metro από άλλη επιχείρηση, οπότε δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ενώ ο όρος cash & carry στη χώρα παραπέμπει σε μεμονωμένους χονδρεμπόρους και όχι σε μεγάλο κατάστημα.

H δραστηριοποίηση της Metro AEBE στην κυπριακή αγορά δεν σημαίνει ότι θα επεκταθεί και στην κατηγορία της λιανικής πώλησης. Οπως τόνισαν πηγές της εταιρείας στην «Κ», ο κλάδος του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων είναι υπερπλήρης στην Κύπρο και τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή δεν διαφαίνεται ευκαιρία για τη Metro AEBE.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή