Ο ΔΗΚΤΗΣ (10/05/19)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιον θα κάψει ο «Ηλιος» στην κόντρα των συντάξεων

Στοιχεία από το πληροφοριακό  σύστημα «Ηλιος», τα οποία δείχνουν ότι ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος το 2014 ήταν 953 ευρώ και το 2018 είναι 973 ευρώ, ήτοι αυξήθηκε κατά 20 ευρώ, παρουσίασε χθες, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, η μέση κύρια σύνταξη το 2014 ήταν 711 ευρώ και σήμερα είναι 724 ευρώ, ενώ η μέση επικουρική, το 2014, ήταν 169 ευρώ και σήμερα 172 ευρώ. Τα στοιχεία προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, που με ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε τον υφυπουργό για εξαπάτηση. Δεσμεύθηκε, δε, να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή από τα στοιχεία του συστήματος «Hλιος» σήμερα. Για να δούμε ποιον θα… κάψει ο ήλιος!

Ενημέρωση μετά τέσσερις μέρες από την Creta Farms

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών από την ημέρα που έγιναν οι δραματικές αλλαγές στη διοίκηση της Creta Farms εξέδωσε η εισηγμένη σχετική ανακοίνωση στο Χ.Α. Με την ανακοίνωση επιβεβαιώνεται η απομάκρυνση του Κ. Δομαζάκη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του αντιπροέδρου της εταιρείας, ο οποίος πλέον είναι απλό μέλος και μάλιστα μη εκτελεστικό. Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία τονίζει ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση οριστικοποίηση του πορίσματος του ελεγκτικού οίκου έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Επικαλέσθηκε ασθένεια και απέφυγε τα δύσκολα

Aσθένεια επικαλέσθηκε  ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Κρις Αλεν, και δεν προσήλθε χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Είχε προγραμματισθεί να μιλήσει στο ίδιο πάνελ με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν και, όπως ήταν φυσικό, όλοι περίμεναν να ακούσουν κάποιον πρώτο σχολιασμό των μέτρων Τσίπρα. Η ασθένεια προστάτευσε τον κ. Αλεν από τις δυσκολίες που θα είχε να τοποθετηθεί σ’ ένα θέμα για το οποίο η Κομισιόν προσέχει μέχρι στιγμής τα λόγια της. Αντίθετα, ο κ. Ντόλμαν άσκησε την κριτική του, χωρίς αναστολές.

Αυξημένο ενδιαφέρον ξένων για μεσαία κεφαλαιοποίηση

Αυξημένη ήταν η συμμετοχή των επαγγελματιών της αγοράς στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, το οποίο διοργάνωσε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο roadshow, οι 15 συμμετέχουσες εισηγμένες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν με Ελληνες και ξένους διαχειριστές και αναλυτές τις επιχειρηματικές εξελίξεις και προοπτικές τους. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 550 συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχαν 105 επαγγελματίες της αγοράς που ανήκαν σε 35 εγχώριους και διεθνείς διαχειριστές επενδύσεων και σε 10 χρηματιστηριακές εταιρείες. Το «παρών» έδωσαν οι Aegean Airlines, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ικτίνος, Καράτζη, Κρι-Κρι, ΟΛΠ, ΟΛΠ, Πλαστικά Θράκης, Autohellas, Cenergy και Quest.

Θα πωλούν καφέ με απόδειξη για… τοστ

Στις τελικές διατάξεις που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, εναποθέτει τις ελπίδες του ο κλάδος της εστίασης προς αποφυγήν του αλαλούμ που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει με τις εξαγγελθείσες αλλαγές στον ΦΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί μεν στο 13%, αλλά αυτό δεν θα αφορά τα ποτά, αλκοολούχα και μη, ούτε και τα ροφήματα, τα οποία συνεχίζουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%. Εκπρόσωποι του κλάδου, τόσο των μεμονωμένων εστιατορίων όσο και των αλυσίδων, εκφράζουν από χθες έντονες αντιδράσεις και είναι σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και με το Μαξίμου, τονίζοντας ότι η διατήρηση δύο διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή. «Ολες οι αποδείξεις που θα εκδίδονται θα είναι για τοστ, αλλά ο καταναλωτής θα έχει αγοράσει καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγορά. Στοιχείο κρίσιμο για την επίδραση αλλά και το κόστος του μέτρου: το 53% της αγοράς εστίασης αφορά την κατανάλωση καφέ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή