Τα παιδιά αναθέτουν στον Ηρακλή 13ο άθλο

Τα παιδιά αναθέτουν στον Ηρακλή 13ο άθλο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή» τιτλοφορείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι βασισμένο στα βιβλία της Μαρίας Αγγελίδου από τη σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο. Τα παιδιά (από επτά ετών και πάνω) θα παρακολουθήσουν το ταξίδι του Ηρακλή στον χάρτη, θα περιεργαστούν παραστάσεις των άθλων του από αρχαία αγγεία και γλυπτά, και θα διασκεδάσουν παίζοντας παντομίμα. Παράλληλα, θα εξερευνήσουν τη σημασία και τον συμβολισμό των δώδεκα άθλων και, τελικά, θα αναθέσουν στον μυθολογικό ήρωα έναν δέκατο τρίτο άθλο, ζητώντας του να βοηθήσει την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα.

Η σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια» των εκδόσεων Μεταίχμιο επιχειρεί μια καινούργια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, όχι ως παλιές ιστορίες αλλά ως συναρπαστικές, αλληγορικές αφηγήσεις, μέσα από τις οποίες ξετυλίγονται οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες. Οι «Αθλοι του Ηρακλή» αποτελούνται από δώδεκα βιβλία εικονογραφημένα από την Ιριδα Σαμαρτζή. Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη. Διαρκεί μία ώρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 25 παιδιά. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή