Κύπελλο: Προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα με τελικό σε άδειο γήπεδο

Κύπελλο: Προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα με τελικό σε άδειο γήπεδο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμα σωπάσουν οι ιαχές έκπληξης και θαυμασμού από όσα μας πρόσφερε το ποδόσφαιρο με τους συγκλονιστικούς ημιτελικούς του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, απόψε (20.30) στο άδειο ΟΑΚΑ κρίνεται ο τίτλος του κυπελλούχου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο αγώνας θα γίνει με την παρουσία περίπου 1.000 ατόμων στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι οικογένειες των παικτών, προσκλήσεις από τους δύο συλλόγους και καλεσμένοι της ΕΠΟ, ενώ για λόγους ασφαλείας, στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται από νωρίς 3.000 αστυνομικοί.

Οι δύο ομάδες παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο προερχόμενες από διαφορετικές βάσεις μέσα στη χρονιά, δεδομένου ότι η σεζόν είχε εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα για τους αποψινούς αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά έπειτα από 34 χρόνια, ενώ η ΑΕΚ, στη χρονιά στην οποία εισήλθε με στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων, έμεινε από νωρίς εκτός στόχων και διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερη πίεση για τον αγώνα προσπαθώντας να «σώσει» μια χαμένη χρονιά, ιδίως μετά την απώλεια δύο συνεχόμενων τίτλων από τον αντίπαλό της, όμως για τον ΠΑΟΚ υπάρχει η προοπτική του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του, αλλά και η συμπλήρωση 10 συνολικών τίτλων για τον σύλλογο.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συναντώνται για 6η φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και τρίτη συνεχόμενη. Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο το 1939, το 1978 και το 1983, ο ΠΑΟΚ αυτούς του 2017 και του 2018. Οι Θεσσαλονικείς, που είναι τυπικά γηπεδούχοι, θα αγωνιστούν με την κλασική τους ασπρόμαυρη φανέλα, άσπρο σορτς και άσπρη κάλτσα, και η Ενωση με την κιτρινόμαυρη φανέλα, μαύρο σορτς και μαύρη κάλτσα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κατακτήσει 6 Κύπελλα Ελλάδος και η ΑΕΚ 15, ενώ οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και επίσης, πριν από την έναρξη του αγώνα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Τα πλάνα των προπονητών

Ως προς τις συνθέσεις, στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο ερωτήματα που αφορούν το αριστερό άκρο της άμυνας και τον παρτενέρ του Σέρτζιο Ολιβέιρα στη μεσαία γραμμή.

Σύμφωνα με όσα έδειξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις τελευταίες προπονήσεις, ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια με Μάτος, Βαρέλα και Κρέσπο, ενώ αριστερό μπακ θα αγωνιστεί είτε ο Γιαννούλης είτε ο Τόσκα.

Στον άξονα, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα θα έχει στο πλάι του πιθανότατα τον Σάκχοφ, ενώ πίσω από τον Ακπομ θα βρίσκονται Μπίσεσβαρ, Πέλκας και Ζαμπά.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μοιάζει να έχει καταλήξει προ καιρού στα 10/11 της ομάδας, με εκκρεμότητα τον παρτενέρ του Σιμόες στο κέντρο. Ο Μπάρκας στο τέρμα, με Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και Χουλτ στην άμυνα. Σιμόες ως αμυντικό χαφ, με Γαλανόπουλο ή Κρίσιτσιτς δίπλα του, και πίσω από τον Πόνσε, οι Μάνταλος, Λιβάγια και Μπακασέτας. Δεδομένης της… προϊστορίας του Χιμένεθ σε κρίσιμα παιχνίδια, βεβαίως, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 38χρονος Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ. Στον τελικό θα υπάρξει χρησιμοποίηση και του VAR, το οποίο θα χειρίζονται οι κύριοι Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή