Ερντογάν: Σταθερότητα σε Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο μόνο αν προστατευθούν τα συμφέροντά μας

Ερντογάν: Σταθερότητα σε Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο μόνο αν προστατευθούν τα συμφέροντά μας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δείπνο με διπλωμάτες στην Αγκυρα.

Επανέλαβε μάλιστα ότι η Αγκυρα δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στην περιοχή και πως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ενήμερα για αυτό. 

«Οπως όλα τα προβλήματα, έτσι και αυτό θέλουμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίες συνομιλίες, διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη και στη συμμετοχή της Τουρκίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία λέγοντας πως «είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλα μέλη να μας αδικούν. Δεν γίνεται να είσαι μέλος του NATO, στρατηγικός εταίρος και να έχεις κυρώσεις. Αυτό δεν είναι κατανοητό».

Αναφερόμενος στην ενταξιακή προοπτική της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «η ένταξή μας στην ΕΕ αποτελούσε ανέκαθεν στρατηγική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αλλά η ΕΕ προσπαθεί να μας ξεγελάσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή