Οι πρώτες… γροθιές για το Τόκιο 2020

Οι πρώτες… γροθιές για το Τόκιο 2020

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μήλον της Εριδος» θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα εισιτήρια για τα δημοφιλή αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Χθες άρχισε η πρώτη φάση πώλησης των εισιτηρίων και ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη η σελίδα του Διαδικτύου αντιμετώπισε πρόβλημα εξαιτίας της πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας.

Η πρώτη φάση αφορά τους κατοίκους της Ιαπωνίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για αγορά από τις 18 Απριλίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο. Οσοι ζουν εκτός Ιαπωνίας θα μπορούν να αγοράζουν τα «μαγικά χαρτάκια» από εξουσιοδοτημένους φορείς. Οι τιμές ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 2.380 ευρώ.

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων αφορούν τις τελετές έναρξης και λήξης καθώς και όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, εκτός από αυτό της πυγμαχίας. Για το άθλημα του μποξ, 14 μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο θα διεξαχθεί το τουρνουά. Στις 22 Μαΐου θα παρουσιαστεί στη Λωζάννη μια έρευνα που πραγματοποιούν εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ). Η έρευνα αφορά τον πρόεδρο της ΑΙΒΑ Γκαφούρ Ρακχίμοβ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ως ένας από τους «μεγαλύτερους εγκληματίες του Ουζμπεκιστάν». Το όνομά του συγκαταλέγεται σε λίστα με ανθρώπους που κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα, κορυφαίος τραπεζικός οργανισμός της Ελβετίας είχε ζητήσει από την ΑΙΒΑ να κλείσει τους λογαριασμούς της, διότι κινδύνευε η φήμη της τράπεζας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάργηση της αναγνώρισης της AIBA από τη ΔΟΕ και, στη συνέχεια, οι «αθάνατοι» θα αναθέσουν σε κάποιον άλλο φορέα τη διοργάνωση του ολυμπιακού τουρνουά της πυγμαχίας, διότι, όπως έχουν πει εκπρόσωποι της ΔΟΕ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τιμωρηθούν οι αθλητές εξαιτίας των λαθών των παραγόντων της ΑΙΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή