Πυρά κατά της κυβέρνησης από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Πυρά κατά της κυβέρνησης από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμύ κατηγορώ κυρίως στην κυβέρνηση – και στον πρωθυπουργό προσωπικά, αλλά και στον πρόεδρο της Ν.Δ., εξαπέλυσαν με τις χθεσινές τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επικεντρώνοντας αφενός στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων ημερών, αλλά και στο κλίμα που δημιούργησε η σφοδρή προσωπική σύγκρουση των κ. Αλ.Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, ειδικά κατά την έναρξη της μακράς κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Για το γεγονός ότι πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν βρήκαν μία λέξη να πουν» κατά τις αρχικές τους ομιλίες για τις κινήσεις Ερντογάν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φωτεινή Γεννηματά. «Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης αρκετή ζημιά έκαναν, μεγάλο ήταν το πλήγμα που επέφεραν στον κοινοβουλευτισμό» είπε, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για «δηλητήριο, τοξικό λόγο, λάσπη, κοκορομαχίες, και προσωπικές συγκρούσεις», αντί της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Εμείς», συνέχισε, «έχουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική. Θέλουμε αντιπάλους και όχι εχθρούς. Δεν επιδιώξαμε ποτέ την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων. Το έκανε η παλαιά Δεξιά και την εφαρμόζει η νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση, κατάλαβαν γιατί η Ελλάδα είναι ακόμα σε κρίση». Για να προσθέσει, κλιμακώνοντας την κριτική της στην κυβερνώσα πλειοψηφία: «Δεν είναι Αριστερά η αλαζονεία της εξουσίας, τα επιδόματα και η πολιτική της λιτότητας».

«Οι τελευταίες εξελίξεις με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο, με τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για την Κύπρο και το Αιγαίο, με την όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στην Παλαιστίνη, τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε από την πλευρά του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για «κακοπαιγμένη παράσταση με αντιλαϊκό σενάριο, και τεχνητή πόλωση», τόνισε: «Το δίλημμα για τον λαό δεν είναι σε ποιου επιχειρηματία τα κότερα πίνουν τις σαμπάνιες τους διάφοροι, τα στελέχη των αστικών κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, ή και του ΚΙΝΑΛ. Στο ίδιο κότερο είστε όλοι σας. Είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου. Δυστυχώς για εσάς, ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου σάς έχει πάρει χαμπάρι».

Στους κινδύνους που εγκυμονούν οι δραστηριότητες της Αγκυρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ζητώντας στο πλαίσιο αυτό από τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «να κατεβάσουν τους τόνους». Και συμπλήρωσε, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση: «Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα υποστήριξε ότι αν κάτι έχει αξία είναι «η ψήφος του λαού, και όχι η παρούσα αριθμητική υπεροχή που έχετε δημιουργήσει εντός Βουλής». Εναντίον όλων εμφανίστηκε εκ νέου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή