Περί τις 70.000 ευρώ οι ζημιές στο κέντρο από την επίθεση των κουκουλοφόρων

Περί τις 70.000 ευρώ οι ζημιές στο κέντρο από την επίθεση των κουκουλοφόρων

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ποσό των 60.000-70.000 ευρώ εκτιμάται το κόστος των ζημιών σε 26 επιχειρήσεις που δέχθηκαν την επίθεση των κουκουλοφόρων, σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Με βάση την καταγραφή, 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερμάτινων ειδών – τσαντών, κοσμημάτων, ειδών οικιακής χρήσης, γκαλερί, ενώ δύο είναι τράπεζες.

Δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνει εδώ και χρόνια όλη η αγορά και φυσικά και το λιανεμπόριο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων.

Ανάλογη επιστολή απέστειλε και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το να μπορούν τα καταστήματα να υπάρχουν και να λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπονται σε οχυρά και οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς και ανεμπόδιστοι να κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να πάψει να αποτελεί ζητούμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η πολιτεία να προστατεύει πραγματικά την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, πόσο μάλλον σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

«Για μία ακόμη φορά εμείς οι έμποροι είμαστε θεατές στο ίδιο έργο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γ. Καρανίκας, ζητώντας να υπάρχει αστυνόμευση στην αγορά όλο το 24ωρο.

«Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας. Γι’ αυτό, ως εδώ!» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Στ. Καφούνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή