80 χρoνια πριν… 11-5-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Θεσσαλονίκη – Με την άφιξιν του υπουργού της Πρωτευούσης κ. Κοτζιά διεκανονίσθη οριστικώς το ζήτημα της συνεχίσεως της ανιστορήσεως του ναού του Αγίου Δημητρίου. […] Ο υπουργός ανεκοίνωσεν ότι κατόπιν εντολής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, θα διαθέση ποσόν εξ εκατομμυρίων δραχμών, διά την συνέχισιν του έργου.

ΑΓΓΛΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ: [Ν. Τσάμπερλαιν] «Η αγγλική Κυβέρνησις υπέδειξεν εις τα Σοβιέτ να κάμουν αυτά εξ ιδίων των δήλωσιν περιεχομένου παρομοίου προς το περιεχόμενον της δηλώσεως την οποίαν είχεν ήδη κάμει η αγγλική Κυβέρνησις υπό την έννοιαν ότι εις περίπτωσιν καθ’ ην η Μ. Βρεταννία και η Γαλλία ήθελον εμπλακεί εις εχθροπραξίας εφ’ όσον θα είχον να εκπληρώσουν τας ως άνω αναληφθείσας υποχρεώσεις των, η σοβιετική Κυβέρνησις ήθελε δηλώσει και αυτή ότι είναι έτοιμη να παράσχη την επιθυμητήν βοήθειαν».

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Οι πόλεμοι και αι τελευταίαι διεθνείς περιπλοκαί εστοίχισαν εις τους Αμερικανούς παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών εκατομμύρια δολλαρίων, κατά τον Σίδνεϋ Κεντ, πρόεδρον της εταιρίας «Τουέντιεθ Σέντσιουρυ Φοξ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή