Τσίπρας «Εσωτερικού» και Τσίπρας «Εξωτερικού»

Τσίπρας «Εσωτερικού» και Τσίπρας «Εξωτερικού»

6' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματίστηκα σχετικά με τον τίτλο. Σαν εναλλακτικό τίτλο σκεφτόμουν το «Τσίπρας: Dr. Jekyll and Mr. Hyde». Τελικά προτίμησα το Εσωτερικού και Εξωτερικού γιατί μου φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα την εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός μας από την ημέρα εκείνη του Ιουλίου 2015, που καθιέρωσε τον όρο «kolotoumba» στη διεθνή πολιτική σκηνή. Μέχρι τότε έκανε τον «άγριο» στην Ευρώπη και απειλούσε θεούς και δαίμονες, ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και θα τη φέρει στα μέτρα των αριστερών ιδεοληψιών του. Καλό είναι να θυμόμαστε τον οργισμένο νέο και τις κραυγές του: «Go back, κυρία Merchel. Go Back, κύριε Schauble. Go Back, συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης. Go Back, κύριοι της Τρόικα…», στις 2 Μαΐου 2014 από τη Μυτιλήνη (αλλά όχι από τη Λέσβο καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μας, είναι δύο διαφορετικά νησιά). Στα τέσσερα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τον Μάιο του 2015, ο στρίγκλος έγινε αρνάκι στο εξωτερικό, αλλά δυστυχώς εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν αριστερός λύκος στο εσωτερικό. Μια σταχυολόγηση των πεπραγμένων του ποτέ δεν κάνει κακό, αντίθετα μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε στις επερχόμενες εκλογές.

Τσίπρας Εσωτερικού: Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τεκμηριώσουμε τις συνεχιζόμενες αριστερές και παρωχημένες ιδεοληψίες του. Πάρτε για παράδειγμα την Cosco. Ολοι οι κομμουνιστές, αριστεροί και κεντροαριστεροί, την πολέμησαν με νύχια και με δόντια. Παρ’ όλα αυτά η Cosco κατάφερε να εκσυγχρονίσει το λιμάνι του Πειραιά. Δοκίμασαν τα πάντα προκειμένου να σαμποτάρουν αυτή την επένδυση. Τώρα επιστράτευσαν το περίφημο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), προκειμένου να εμποδίσουν την Cosco να επενδύσει ακόμα 600+ εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά. Ποιος όμως διόρισε το ΚΑΣ; Η παρούσα κυβέρνηση διάλεξε τους πλέον ιδεοληπτικούς αρχαιολόγους για να στελεχώσει αυτό το Συμβούλιο. Αφού αυτοί τους διόρισαν και βλέπουν ότι αντιστρατεύονται κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού γιατί δεν τους αντικαθιστούν με άλλους, οι οποίοι να μην είναι τόσο αντιδραστικοί; Ιδού η απορία. Υπάρχει μία πολύ απλή εξήγηση: Αποφασίζει ο Τσίπρας Εσωτερικού, ο οποίος έτσι εκδηλώνει τις αριστερές ιδεοληψίες του και ικανοποιεί το αριστερό ακροατήριό του. Εν τω μεταξύ η Cosco αναζητεί άλλες λύσεις και φαίνεται ότι τις βρήκε στο λιμάνι της Τεργέστης. Οι Κινέζοι θέλουν λιμάνι στην Ευρώπη και θα το βρουν. «Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια»!

Εξάλλου, ποια άλλη επένδυση έχει προχωρήσει; Το Ελληνικό που θα δημιουργούσε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, έχει στοιχειώσει. Μια σύντομη αναζήτηση στο Google ανέσυρε δημοσίευμα της 3ης Απριλίου 2014, από το «Πρώτο Θέμα» με τίτλο: «Ελληνικό: Μπουλντόζες το 2015, ανοίγει το 2017». Βρήκα δηλώσεις του κ. Πιτσιόρλα της 7ης Σεπτεμβρίου 2017 όπου: «Θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό στις αρχές του 2018». Ακολούθησαν νέες δηλώσεις του ιδίου στις 11 Μαρτίου 2018, όπου διακηρύττει ότι «Το φθινόπωρο οι μπουλντόζες στο Ελληνικό». Πέρασε το πρώτο τετράμηνο του 2019 και μπουλντόζες δεν έχουν φανεί ακόμα. Προσωπικά πιστεύω ότι εσκεμμένα παίζουν καθυστέρηση ώστε να παραδώσουν την εξουσία χωρίς να αρχίσει το έργο, για να αρχίσουν και πάλι τις ακτιβιστικές ενέργειες προκειμένου να καθυστερήσει ή ακόμα να ακυρωθεί το έργο.

Το ΚΑΣ όμως έβαλε το φρένο του και σε μια άλλη επένδυση. Στη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου. Η επένδυση ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ σταμάτησε, καθώς το ΚΑΣ χαρακτήρισε την περιοχή αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα από το 2016 και έως τώρα να μην έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

Μπορούμε να συνεχίσουμε και με άλλες ενέργειες που φανερώνουν την εχθρότητα του Τσίπρα προς την επιχειρηματικότητα, αλλά πιστεύω ότι οι παραπάνω εμβληματικές περιπτώσεις αναδεικνύουν το θέμα.

Πάμε τώρα σε μια άλλη περίπτωση που αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Τσίπρας ποτέ δεν αποκήρυξε ουσιαστικά τις κομμουνιστικές ιδεοληψίες του. Αναφέρομαι φυσικά στις πρόσφατες επιλογές για τους υποψήφιους των Ευρωεκλογών του Σύριζα. Πρώτα είχαμε την επιλογή της Μυρσίνης Λοΐζου. Δέχομαι ότι ο Τσίπρας δεν είχε ιδέα για τις καταδίκες της σχετικά με την παράνομη είσπραξη για 59 μήνες, τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας της. Αυτό χρεώθηκε στον Βερναρδάκη. Δεν είναι όμως δυνατόν να μη γνώριζε για τις φιλοτρομοκρατικές απόψεις της εναντίον των αστυνομικών και ιδιαίτερα του Παπαδήμου. Πολύ πιθανόν μάλιστα να την επέλεξε για να χαϊδέψει ένα μεγάλο μέρος των φανατικών ψηφοφόρων του που περιμένουν τον δεύτερο γύρο για να πάρουν την εκδίκησή τους με τα όπλα. Μετά την κατακραυγή η Λοΐζου απέσυρε την υποψηφιότητά της, αλλά η ουσιαστική «δήλωση» του Τσίπρα (με την επιλογή της) για τη στήριξη των αναρχικών παρέμεινε.

Και σαν να μην έφτανε αυτή η περίπτωση, έχουμε άλλον ένα υποψήφιο με περγαμηνές στην έμπρακτη (όχι μόνον λόγια) στήριξη της τρομοκρατίας. Τον Πάνο Λάμπρου, μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη της «17 Νοέμβρη», που συμμετείχε και καταδικάστηκε για τον φόνο του Παύλου Μπακογιάννη. Οταν κατηγορήθηκε ότι συνομιλούσε με τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», δήλωσε: «Ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες». Για τα θύματά τους και τους συγγενείς τους, δεν υπάρχει φυσικά καμία καλή κουβέντα.

Αλλά και παλαιότερα, σαν υποψήφιος βουλευτής το 2012, είχε δηλώσει πως δεν πρέπει η χώρα να μείνει πάση θυσία στο ευρώ, ενώ παραδεχόταν πως δεν έχει πληρώσει χαράτσια και ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το υπόδειγμα Ελληνα πολίτη θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη για να μας αντιπροσωπεύει!

Αυτά τα ολίγα για όσους πιστεύουν ότι ο Τσίπρας έχει γίνει συστημικός πολιτικός. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο Τσίπρας παραμένει πιστός στις επαναστατικές ιδεοληψίες του και τις εκφράζει με όποιο τρόπο μπορεί στο Εσωτερικό για να ικανοποιεί τους φανατικούς ψηφοφόρους του. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και μια άλλη κομμουνιστική παρέμβαση. Μπορεί να το γνωρίζαμε, αλλά οι αποκαλύψεις Μαρινάκη επιβεβαιώνουν την προσπάθειά τους να ελέγξουν τα ΜΜΕ, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η προπαγάνδα τους.

Τέλος, η έμπρακτη στήριξη του Τσίπρα στον Πολάκη, για τις απαράδεκτες δηλώσεις σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο, που καταδικάστηκε από όλο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και από στελέχη του ίδιου του Σύριζα, είναι πρόκληση που εξυπηρετεί μόνο τους φανατικούς ιδεοληπτικούς αριστερούς.

Για να μην ξεχνιόμαστε. Η φράση του κ. Τσίπρα «το πρόβλημα δεν είναι οι βόμβες μολότοφ, αλλά από ποια μεριά βρίσκεσαι όταν αυτές πέφτουν» χαρακτηρίζει την απόλυτη αριστερή ιδεοληψία του!

Τσίπρας Εξωτερικού: Στην Κύπρο έχουμε μια πολύ παραστατική φράση η οποία ταιριάζει απόλυτα τον Τσίπρα Εξωτερικού: «Σούζει καούκο». Είμαι βέβαιος ότι θέλετε τη μετάφραση. Ο «καούκος» είναι το ψηλό κωνικό καπέλο που φορούσαν οι γελωτοποιοί στις αυλές των αρχόντων. «Σούζω» σημαίνει κουνάω. Αυτό ακριβώς κάνει. Σαν άλλος γελωτοποιός, κουνάει με το κεφάλι του και το καπέλο του, δηλώνοντας την πλήρη υποταγή του σε όσα ζητούν οι άρχοντες – ξένοι.

Εχει δώσει τα πάντα στους πάντες. Μετά τους αρχικούς λεονταρισμούς του, όταν νόμιζε ότι μπορούσε να αλλάξει την Ευρώπη, έχοντας «νωπή τη λαϊκή εντολή» και αφού όμως γεύτηκε την ηδονή της εξουσίας, έγινε ο καλύτερος υπηρέτης των ξένων συμφερόντων. Παντού ακούει κανείς το ρεφρέν: «Τον θέλουν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι». Βεβαίως τον θέλουν όλοι, γιατί έχει κάνει τα πάντα για να τους ικανοποιήσει χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Τι θέλουν οι Αμερικάνοι; Βάσεις. Βάσεις θα τους δώσουμε παντού. Να μην ξεχνάμε και την αναβάθμιση των αεροπλάνων που θα στοιχίσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ που με τόση περηφάνια ανακοίνωσε ο Tramp! Αν κυβερνούσε άλλος πολιτικός θα είχε καεί η χώρα πολλές φορές.

Για τους ξένους είναι το καλό παιδί που το χτυπάνε χαϊδευτικά στην πλάτη, λέγοντάς του: «Τι καλός που είσαι». Και αυτός τυφλωμένος από την ηδονή και τη χλιδή (κότερα και πούρα) της εξουσίας είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για αυτούς, με την ελπίδα ότι θα τον βοηθήσουν να διατηρηθεί στην εξουσία.

* Ο Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή