Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rolex ανακοίνωσε τα ονόματα των δέκα φιναλίστ για τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2019. Τα Rolex Awards for Enterprise είναι ένας θεσμός που η ελβετική εταιρεία θέσπισε πριν από τουλάχιστον σαράντα χρόνια –συγκεκριμένα το 1976 με αφορμή την 50ή επέτειο του θρυλικού Rolex Oyster. Έχει ως στόχο την οικονομική υποστήριξη πρωτοπόρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον κόσμο που κατοικούμε και συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και στην προστασία του περιβάλλοντος και της παγκόσμιας κληρονομιάς. Τα βραβεία είναι ένας από τους πυλώνες της καμπάνιας Perpetual Planet της Rolex, η οποία ακολουθεί το όραμα και τις αξίες του ιδρυτή της Rolex, Hans Wilsdorf. Οι δέκα φιναλίστ των Rolex Awards 2019, όλοι πρωτοπόροι στον τομέα τους, με ιδέες και projects που θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, επελέγησαν από μία διεθνή επιτροπή δέκα ειδικών, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι 10 φιναλίστ

1. Emma Camp, 32 ετών, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-1

Βρετανίδα ωκεανολόγος που εργάζεται για τη διάσωση των κοραλλιογενών υφάλων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

2. João Campos-Silva, 36 ετών, Βραζιλία

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-2

Προσπάθεια διάσωσης του γιγάντιου αραπαΐμα, του μεγαλύτερου ψαριού του γλυκού νερού στον κόσμο, το οποίο ζει στον Αμαζόνιο, και των τοπικών κοινωνιών που εξαρτώνται από αυτό.

3. Grégoire Courtine, 44 ετών, Γαλλία

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-3

Επιστήμονας που εργάζεται στην Ελβετία και αναπτύσσει μία επαναστατική προσέγγιση για να βοηθήσει παράλυτους ανθρώπους να ξαναπερπατήσουν.

4. Pablo GarcÍa Borboroglu, 49 ετών, Αργεντινή

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-4

Βιολόγος, γνωστός ως ο «δικηγόρος των πιγκουΐνων». Προτείνει μία παγκόσμια καμπάνια για την διάσωση των πιγκουίνων, οι οποίοι κινδυνεύουν σοβαρά με εξαφάνιση.

5. Brian Gitta, 26 ετών, Ουγκάντα

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-5

Δημιούργησε μία πρωτοποριακή, χαμηλού κόστους, κινητή συσκευή που διαγιγνώσκει αμέσως εάν ένας ασθενής έχει προσβληθεί από ελονοσία, μία ασθένεια που μαστίζει την Αφρικανική ήπειρο. Μόνο το 2017 καταγράφηκαν 200 εκατομμύρια περιπτώσεις ελονοσίας στην Αφρική.

6. Krithi Karanth, 40 ετών, Ινδία

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-6

Οικολόγος η οποία προσπαθεί να μειώσει τις τριβές ανάμεσα στην άγρια ζωή και στους ανθρώπους, που ζουν δίπλα στα εθνικά πάρκα της Ινδίας, μειώνοντας τους κινδύνους για τους ανθρώπους, τις περιουσίες, τα εκτρεφόμενα ζώα. 

7. Yves Moussallam, 31 ετών, Γαλλία

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-7

Γάλλος ηφαιστειολόγος που προσπαθεί να κατανοήσει τις επιπτώσεις των ηφαιστειακών αερίων στο παγκόσμιο κλίμα, επισκεπτόμενος 17 από τα πλέον ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη, στον περίφημο Δακτύλιο της Φωτιάς, στον Ειρηνικό ωκεανό. 

8. Sara Saeed, 32 ετών, Πακιστάν

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-8

Ειδικός στην δημόσια υγεία, η οποία προτείνει ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που συνδέει ψηφιακά 1.500 γυναίκες γιατρούς οι οποίες εργάζονται από το σπίτι τους, με ασθενείς σε αγροτικές και εξαθλιωμένες κοινότητες του Πακιστάν.

9. Miranda Wang, 25 ετών, Καναδάς

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-9

Μοριακή βιολόγος με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ηγείται μίας επαναστατικής πρωτοβουλίας για την μετατροπή μη-ανακυκλώσιμων πλαστικών σε πολύτιμα χημικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία και στην κατασκευή καταναλωτικών προϊόντων, όπως αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές.

10. Topher White, 37 ετών, ΗΠΑ

Οι 10 φιναλίστ των Βραβείων Επιχειρηματικότητας της ROLEX για το 2019-10

Έχει στόχο να διασώσει τα τροπικά δάση του πλανήτη. Δημιούργησε ένα σύστημα από αναχρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα, το οποίο προειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο για παράνομη υλοτομία, καταγράφει ήχους σημαντικών ειδών από το ζωϊκό βασίλειο και δημιουργεί μία τεράστια ψηφιακή αρχειοθήκη ήχων .

Ψηφίστε online

Η Rolex ανακοίνωσε ότι φέτος για πρώτη φορά το κοινό μπορεί να συμμετέχει στην επιλογή των νικητών. Η διαδικασία είναι απλή. Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το www.rolex.org/rolexawards, να γνωρίσετε καλύτερα τους υποψηφίους και τα projects τους και για να καταχωρήσετε την ή τις ψήφους σας. Μπορείτε να ψηφίσετε έναν ή και περισσότερους υποψηφίους. Στις 12 Ιουνίου 2019 οι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ Εξερευνητών του National Geographic, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Η κριτική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει επίσης στην Ουάσιγκτον, θα λάβει υπόψη την ψηφοφορία του κοινού και θα επιλέξει τους πέντε νικητές των Βραβείων. Η επίσημη ανακοίνωσή τους θα γίνει δύο ημέρες αργότερα, στις 14 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι δέκα φιναλίστ προέρχονται από εννέα χώρες, οι ηλικίες τους κυμαίνονται μεταξύ 25 και 49 ετών, το 40% αυτών είναι γυναίκες και επελέγησαν από ένα σύνολο 957 υποψηφίων από 111 χώρες. Ποιο θα είναι το έπαθλο των βραβείων; Και οι πέντε νικητές θα λάβουν χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα προγράμματά τους, ένα ρολόι Rolex και θα εξασφαλίσουν βεβαίως παγκόσμια προβολή.

Δείτε ένα σύντομο video με τους δέκα φιναλίστ…

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή