Χουλουσί Ακάρ: Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

Χουλουσί Ακάρ: Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφασιστικότητα και την ικανότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την κυριαρχία την ανεξαρτησία και τα θαλάσσια δικαιώματα και προνόμια της Τουρκίας» τόνισε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος». 

Όπως αναφέρει το Anadolu, ο Ακάρ υπογράμμισε πως στόχος της άσκησης είναι να καταδείξει ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, αφοσιωμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την κυριαρχία την ανεξαρτησία και τα θαλάσσια δικαιώματα και προνόμια της Τουρκίας».

Επίσης, ο τούρκος υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο». 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σήμερα αυτό που εμφανίζουν ως τα «μεγαλύτερα γυμνάσια» του Πολεμικού Ναυτικού τους, τα οποία διεξάγονται στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα,  στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα – και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου. 

Τα γυμνάσια διεξάγονται ενώ οι εντάσεις αυξάνονται ανάμεσα στην Τουρκία από τη μια και τις ΗΠΑ και την Ευρώπη από την άλλη αναφορικά με την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου.

Με πληροφορορίες από Anadolu, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή