Μόσχα σε Κοτζιά για τους Ρώσους χάκερς: «Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία»

Μόσχα σε Κοτζιά για τους Ρώσους χάκερς: «Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, «αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος» καλεί η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα e- mails διπλωματών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι απευθύνθηκε σε ειδικούς Πληροφορικής που τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων, ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους». 

Με σημερινή ανάρτηση στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία τονίζει ότι τέτοιες δηλώσεις χωρίς αποδείξεις αποτελούν συκοφαντία. 

Ολόκληρο το κείμενο της ρωσικής πρεσβείας

«Πάλι δήθεν "’Ρώσοι χάκερ’"… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για ‘ρωσική ανάμειξη¨"’ στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Χωρίς αποδείξεις, πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν.

Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή