Κώστας Μπακογιάννης: Συμμαχία ΠΟΑΣΥ – Δήμου για να γίνει η Αθήνα πόλη ασφαλής

Κώστας Μπακογιάννης: Συμμαχία ΠΟΑΣΥ – Δήμου για να γίνει η Αθήνα πόλη ασφαλής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημασία της ασφάλειας και του ρόλου της αστυνομίας στη διασφάλιση της στην πρωτεύουσα, στάθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και οι άνθρωποι που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ είναι για εμάς σύμμαχοι στην προσπάθειά μας για να γίνει η Αθήνα πόλη ασφαλής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, με πρώτο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. «Ο απλός αστυνομικός δεν μπορεί να αισθάνεται ότι παλεύει μόνος του με παρανόμους και εγκληματίες. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να θωρακίσει την Ελληνική Αστυνομία και του Δήμου να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να την απαλλάξει από τα δεσμά που σήμερα την εμποδίζουν να κάνει τη δουλειά της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, λίγο πριν αναλύσει το δικό του σχέδιο για την ασφάλεια στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή, μιλώντας για την ανάγκη σύστασης Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας και στενότερης συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία, κάτι με το οποίο η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ συμφωνεί. «Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σας για την ενίσχυση όλου του Σώματος, καθεμιάς και καθενός, αστυνομικού», συμπλήρωσε σχετικά..

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι το καλό κλίμα μεταξύ της ΠΟΑΣΥ και του Δήμου, και ειδικά ο διάλογος και η συνεργασία, είναι βασικές προϋποθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων, με πρώτο αυτό της ασφάλειας στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή