Νέες μηνύσεις από Λοβέρδο κατά μαρτύρων για τη Novartis

Νέες μηνύσεις από Λοβέρδο κατά μαρτύρων για τη Novartis

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο πακέτο μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και εκείνων που κατέθεσαν επωνύμως εις βάρος του κατέθεσε ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που ελέγχεται δικαστικά για την υπόθεση της Novartis και έχει κληθεί σε εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ επιφυλάχθηκε και για νέο γύρο μηνύσεων και αγωγών αμέσως μετά την παροχή των εξηγήσεων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις στις 30 Μαΐου, καθώς έχει ζητήσει και έχει λάβει προθεσμία για να προετοιμαστεί, στις πολυσέλιδες μηνύσεις που κατέθεσε χθες κάνει λόγο για σκευωρία και για στημένη υπόθεση και παραθέτει στοιχεία από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του η φαρμακευτική δαπάνη είχε μειωθεί κατά πολύ και οι φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Novartis, είχαν χάσει μεγάλο ποσοστό από τα μέχρι τότε κέρδη τους.

Ο πρώην υπουργός στρέφεται με το δεύτερο πακέτο μηνύσεων που κατέθεσε, κατά του προστατευόμενου μάρτυρα με τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης» αλλά και κατά ενός ακόμα μάρτυρα, ο οποίος εξετάστηκε επωνύμως και πάντως εμφανίστηκε για κατάθεση τελευταία και σε κάθε περίπτωση μετά την επιστροφή της δικογραφίας από τη Βουλή. Και τους δύο τούς καταμηνύει για ψευδορκία και για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αποδίδει για την εμπλοκή του στην υπόθεση σκοπιμότητες από την πλευρά της κυβέρνησης και δηλώνει ότι για πολιτικούς λόγους έχει στοχοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή