Προεκλογικά

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 40 κόμματα και συνασπισμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές. Μεταξύ αυτών και η «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος, αν και καταδικασθείς για τη γνωστή ιστορία, θα είναι μεταξύ των υποψηφίων. Από τα πενήντα κόμματα που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής, ένα –η «Αλλη Ελλάδα»– αποσύρθηκε, και άλλα εννέα (Εθνική Ελπίδα, Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας, Εθνεγερσία, Διέξοδος Ελλάς, Απόφαση Ανάγκης, ΟΡΑΜ.Α ΕΛΛΑΔΟΣ, Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας-ΑΚΕ, Περήφανη Ελεύθερη Ελλάδα, Αλλη Ελλάδα-Σε μια άλλη Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία) «κόπηκαν». Επίσης αποκλείστηκαν τρεις υποψήφιοι από τον Συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ένας από τον συνδυασμό «ΜΕΡΑ 25», καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Ειδικές εκπτώσεις για τη μετακίνηση των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές κάνει η Aegean Airlines και η Olympic Air, ενώ όσοι αντιπρόσωποι ταξιδέψουν με πλοίο προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους θα μεταφερθούν δωρεάν. Μετά παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, η Aegean προσφέρει εισιτήριο 45 ευρώ ανά διαδρομή, συν τους φόρους και λοιπές χρεώσεις, σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού για τη μετακίνηση των δικαστικών αντιπροσώπων. Παράλληλα, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μεταφέρουν δωρεάν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα οχήματά τους και τις δύο Κυριακές των εκλογών.

Εκδήλωση για τα πολιτικά διακυβεύματα και τις επικοινωνιακές διαστάσεις των ευρωεκλογών, πραγματοποιεί σήμερα (11.00 π.μ.) το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Γαλλόφωνων Δημοσιογράφων (UPF), στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8). Η εκδήλωση θα έχει διαλογικό χαρακτήρα μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η UPF είναι ένα δίκτυο γαλλόφωνων δημοσιογράφων και ΜΜΕ με εθνικά τμήματα σε 50 χώρες, το οποίο συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Αφού άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε το δικό του σχέδιο για την ασφάλεια στην Αθήνα, τόνισε τη σημασία της πρόληψης αλλά και της καταστολής και επεσήμανε την ανάγκη σύστασης Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας αλλά και στενότερης συνεργασίας μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας.

«Στοχευμένες» οι επιλογές υποψηφίων από τον Γ. Πατούλη για τον Νότιο Τομέα, καθώς ο συνδυασμός του έχει στους «κόλπους» του τον δικηγόρο Χρήστο Θεοδωρόπουλο, γιο του πρώην δημάρχου Γλυφάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλου, αλλά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου Στέλιο Μαμαλάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή