Ορατότης μηδέν στο μπάσκετ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ενδείξεις και οι… αντενδείξεις για την έναρξη ή όχι των πλέι οφ τoυ πρωταθλήματος της Basket League, τουλάχιστον, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, συνεχίζουν να διατηρούν «θολή» την ορατότητα της διοργανώτριας αρχής του ΕΣΑΚΕ για να αποφασίσει την τέλεσή τους ή να περιμένει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην προσφυγή του Ολυμπιακού που ζητεί την ακύρωση της τελευταίας αγωνιστικής, λόγω παραβατικής διαδικασίας της ΚΕΔ.

Θετική ένδειξη αποτελεί η συγκρότηση των προτάσεων για τη βελτίωση του πρωταθλήματος από την πενταμελή ομάδα εργασίας που συστάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και θα κατατεθούν στη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, αύριο. Η βούληση των επτά εκ των οκτώ που συμμετέχουν στα πλέι οφ είναι να επιστρέψουν στα γήπεδα και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση, ενώ ο Ολυμπιακός επιμένει στην εκδίκαση της προσφυγής του από το ΑΣΕΑΔ, μεθαύριο. Αν η προσφυγή γίνει δεκτή, θα υπάρξει πλήρης ανατροπή για την τελευταία αγωνιστική που θα πρέπει να τελεσθεί ξανά, με νέα κλήρωση και ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ. Αν απορριφθεί, ο ΕΣΑΚΕ άμεσα θα οριστικοποιήσει το πρόγραμμα αγώνων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ΑΕΚ – Χολαργού, Περιστερίου – Ηφαίστου και Προμηθέα – ΠΑΟΚ, με πιθανότερη ημέρα έναρξής τους την ερχόμενη Κυριακή. Δεν θα υπάρχουν άλλα προσκόμματα για να παιχτεί, ξανά, μπάσκετ και κυρίως από τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους που θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία, αν δεν παρατάξουν τις ομάδες τους στα παρκέ του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ.

Το κλίμα των πλέι οφ, εξωαγωνιστικά, συνεχίζει να είναι έκρυθμο και να διαμορφώνεται με νέα κρούσματα βίας, όπως η δεύτερη ρίψη βόμβας μολότοφ έξω από το σπίτι του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου…

Παράλληλα, η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποίησε πέντε οπαδούς του Ολυμπιακού ως δράστες της «επίσκεψης» στο σπίτι του διεθνούς διαιτητή, παραμονές της τελευταίας αγωνιστικής και ενώ είχε κληρωθεί να «σφυρίξει» στο παιχνίδι των Πειραιωτών με τον Προμηθέα. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή της ζητεί από την πολιτεία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δίωξη φυσικών και ηθικών αυτουργών των επιθέσεων, ενώ ο Ρικ Πιτίνο ζήτησε ειρωνικά τη βοήθεια του πρώην κομισάριου του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν, επειδή, όπως έγραψε στο Twitter, «μια ομάδα πήγε στο δικαστήριο και ανέβαλε τα πλέι οφ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή