Πρόσωπα της Τρίτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακηρύχθηκαν οι καθηγητές Δημήτρης Φατούρος (φωτ.) και Γιάννης Πεπονής. Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, τους τίμησε σε μια συγκινητική τελετή. Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Δ. Φατούρος άνοιξε την ελληνική αρχιτεκτονική εκπαίδευση σε νέους ορίζοντες και ο καθηγητής του Georgia Tech Γ. Πεπονής συνέδεσε την προγραμματική και υπολογιστική διάσταση της αρχιτεκτονικής ως επιστήμης με την ουμανιστική θεωρία της αρχιτεκτονικής ως τέχνης.

(…) Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών η ηθοποιός Πέγκι Λίπτον, ύστερα από μακρά μάχη με καρκίνο. Υπήρξε υποψήφια για 4 βραβεία ΕΜΜΥ και το 1971 έλαβε Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στη σειρά «The Mod Squad». Σταθμός θεωρείται η ερμηνεία της ως Νόρμα Τζένινγκς στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς, η οποία κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’90. Η ηθοποιός εμφανίστηκε επίσης στην αναβίωση της σειράς, το 2017.

(…) Για το σύνολο της καριέρας του θα βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ο Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ. Εχει συμμετάσχει στη γραφή, παραγωγή και σκηνοθεσία πάνω από 70 ταινιών και ντοκιμαντέρ, έχοντας λάβει πολυάριθμα βραβεία υψηλού κύρους. H νέα του ταινία, «Family Romance, LLC», θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στο 72ο Φεστιβάλ Καννών τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή