H «K» στο «στρατηγείο» της Google στο Μόναχο για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα

H «K» στο «στρατηγείο» της Google στο Μόναχο για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Με τη φράση ότι «η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους αγαθά», ο CEO της Google Sundar Pichai ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την έναρξη λειτουργίας του Google Safety Engineering Centre (GSEC) στο Μόναχο, το οποίο θα λειτουργήσει ως «στρατηγείο» της εταιρίας για την έρευνα γύρω από την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

«Μεγαλώνουμε τη δραστηριότητά μας και διπλασιάζουμε τον αριθμό των μηχανικών που ασχολούνται με την ιδιωτικότητα στο Μόναχο σε περισσότερους από 200 μέχρι το τέλος του 2019, κάνοντας τη Γερμανία το παγκόσμιο κέντρο των προσπαθειών της Google για προστασία της ιδιωτικότητας στα προϊόντα της», είπε ο 46χρονος CEO του διαδικτυακού κολοσσού, στο μήνυμά του μέσω βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση εγκαινίων του GSEC στο Μόναχο. «Η ομάδα θα δουλεύει πλάι πλάι με ειδικούς ασφάλειας στα κατά τόπους γραφεία της Google, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τα προϊόντα που θα αναπτυχθούν εδώ θα εφαρμοστούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

H «K» στο «στρατηγείο» της Google στο Μόναχο για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα-1

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση ποσού ύψους 10 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη ΜΚΟ, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων και φορέων στην Ευρώπη που δουλεύουν πάνω στην ασφάλεια. «Αυτοί οι φορείς μπορεί να ασχολούνται με την αντιμετώπιση του μίσους και του εξτρεμισμού στις κοινότητές τους ή να βοηθούν τους νέους ανθρώπους να είναι ασφαλείς», τόνισε η Kristie Canegallo, Αντιπρόεδρος Trust and Safety της Google. «Δεν χρειάζεται να δουλεύουν πάνω σε αντικείμενα που ξεκινούν με το που ανοίγεις το λάπτοπ σου ή που τελειώνουν όταν το κλείνεις, αλλά εκεί όπου η τεχνολογία μπορεί να έχει ένα ρόλο».

Η Google θα επιδοτήσει επιλεγμένους φορείς και ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη, με ποσά έως 1 εκατ. ευρώ, για πρότζεκτ που «τρέχουν» ονλάιν αλλά και οφλάιν. Η ανάγκη για ενίσχυση των προσπαθειών είναι μεγάλη καθώς όπως τόνισε η Canegallo, κάθε μέρα η Google αφαιρεί 6 εκατ. κακές διαφημίσεις (διαφημίσεις που παραβιάζουν τους όρους της Google) και αποτρέπει 3 εκατ. «κλοπές λογαριασμών. Τον τελευταίο χρόνο, σημείωσε η ίδια, αφαιρέθηκαν από εργαλεία όπως το Drive, το Photos και το Blogger, περισσότερα από 38.000 σχόλια που ενέπιπταν στη ρητορική μίσους καθώς και 160.000 τμήματα περιεχομένου που παρέπεμπαν σε βίαιο εξτρεμισμό. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως το Σεπτέμβριο του 2018, το YouTube (που ανήκει στη Google) αφαίρεσε πάνω από 30 εκατ. βίντεο για παραβίαση των όρων περιεχομένου.

H «K» στο «στρατηγείο» της Google στο Μόναχο για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα-2

Η Γερμανία δεν επελέγη τυχαία για κέντρο των επιχειρήσεων στον «πόλεμο» της ασφάλειας στο ίντερνετ. Οπως είπε ο Sundar Pichai, η Γερμανία αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς οι Ευρωπαίοι σκέφτονται για την ασφάλεια ονλάιν και την ιδιωτικότητα. «Πολλά από τα προϊόντα μας που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχουν αναπτυχθεί στο Μόναχο, μεταξύ των οποίων το Google Account, ένα κεντρικό σημείο όπου ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τις ρυθμίσεις ασφαλείας του στις διάφορες εφαρμογές». Οπως χαρακτηριστικά είπε επίσης ο Stephan Miklitz, Engineering Director της Google, η Γερμανία είναι γνωστή για τους μηχανικούς της. «Αν τα καταφέρεις εδώ, στα θέματα ασφαλείας, μπορείς να τα καταφέρεις παντού», είπε παραφράζοντας τον Φρανκ Σινάτρα.

Από το 2007 οπότε ξεκινησε τις δραστηριότητές της, η Google Μονάχου έχει αυξήσει το δυναμικό της σε πάνω από 750 ανθρωπους με καταγωγή από περισσότερες από 60 χώρες. Με τη φετινή επέκταση και τη δημιουργία του GSEC οι εργαζόμενοι στο Μόναχο θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τους 1.000. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή