Le Parisien

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γερμανός φωτογράφος απαθανατίζει προσόψεις μαγαζιών στην πόλη του φωτός.

LA PHARMACIE 

Eστιατόριο

Το γαλάζιο χρώμα της πρόσοψης είναι αυτό που είχαν τα φαρμακεία της πόλης στα τέλη του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό του, τα όμορφα ξύλινα ράφια και τις βιτρίνες κοσμούν ακόμα παλιά κεραμικά ιατρικά βαζάκια. Στη γειτονιά της Place de République, τα ηνία του εστιατορίου La Pharmacie, με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, κρατάει ο εικονιζόμενος σεφ Christophe Duparay. «Προτείνουμε παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα εποχικά προϊόντα, τα οποία παρασκευάζουμε στην ανοιχτή κουζίνα μας», λέει. «Επίσης προσφέρουμε κρασιά από μικρούς παραγωγούς». Είναι ακριβώς αυτά τα «φάρμακα» που παίρνει κανείς χωρίς να παραπονιέται.


LES CÉRAMIQUES DU MARAIS

Εργαστήριο κεραμικής

Le Parisien-1

Πίσω από την μπλε πρόσοψη του εργαστηρίου Céramiques du Marais, η Dorothée Hoffmann δουλεύει φορώντας την ποδιά της, ενώ το σκυλάκι της, η Dharma, τριγυρίζει ανάμεσα στα πόδια της. «Είναι η μασκότ του μαγαζιού, κανείς δεν αντιστέκεται στη γοητεία της, και επιπλέον είναι εξαιρετική πωλήτρια!» λέει αστειευόμενη. Στα ράφια και στις βιτρίνες φιγουράρουν τα μικρά κεραμικά ζωάκια για τα οποία φημίζεται. Ως δημιουργός, εξειδικεύεται στον πηλό, αλλά και στην τερακότα, στο σμάλτο, στο γυαλί. Εκτός από τη συλλογή με τα ζωάκια, εδώ παρουσιάζονται τα έργα περίπου δέκα ξένων καλλιτεχνών. Παράλληλα, είναι και συντηρήτρια – χαρίζει δεύτερη ζωή σε κατεστραμμένες και σπασμένες πορσελάνες. Άνοιξε το κατάστημά της το 2011 στο Village St Paul, τη γειτονιά των τεχνών και των παλαιοπωλείων, και ήδη έχει αποκτήσει διεθνείς πελάτες – ανάμεσά τους η Σκάρλετ Γιόχανσον.


NORBERT BOTTIER

Mπουτίκ υποδημάτων

Le Parisien-2

«Μεγάλωσα ανάμεσα σε στοίβες από παπούτσια στο τσαγκάρικο του πατέρα μου. Και έμεινα πιστός στο άρωμα του δέρματος, στην μπογιά, στην κόλλα, στην πίσσα, στην κλωστή του ραψίματος», λέει ο Norbert. Είναι ένας παθιασμένος και αφοσιωμένος υποδηματοποιός, που κατάφερε να αποκτήσει πιστούς ακολούθους. Το 1981, ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση επιδιορθώνοντας παπούτσια, η οποία δέκα χρόνια μετά εξελίχθηκε σε μπουτίκ υποδημάτων πολυτελείας. Λίγα χρόνια αργότερα, άρχισε να φτιάχνει τα δικά του σχέδια και σήμερα είναι πολύ αναγνωρισμένος για την ποιότητα των παπουτσιών που κατασκευάζει κατά παραγγελία.


FISH LA BOISSONNERIE

Eστιατόριο

Le Parisien-3

Ένα όμορφο μωσαϊκό με αχηβάδες και ψάρια «ντύνει» την είσοδο του Fish La Boissonerie, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει από τα καλύτερα ψάρια και κρασιά του Παρισιού. Σ’ αυτό το κτίριο, το 1905, λειτουργούσε ένα ιχθυοπωλείο – γαλλιστί «poissonerie». Όταν ο Drew Harré και ο συνεταίρος του Juan Sanchez το αγόρασαν, άλλαξαν το p με το γράμμα b, παίζοντας με τις λέξεις «boisson» και «poisson» (ποτό και ψάρι). Ξεκίνησε ως wine bar το 1999 και εξελίχθηκε σε εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας «με νόστιμο φαγητό και εκτενή λίστα κρασιών, με περισσότερες από 200 ετικέτες».


ΒΙSTROT MELAC

Eστιατόριο

Le Parisien-4

Ο Bάκχος είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο μπιστρό Melac: φιγουράρει σε πίνακες και γλυπτά, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ χαρακτηριστικού, στην εσοχή σε σχήμα βαρελιού πάνω από την είσοδο. Ωστόσο, ο θεός του κρασιού κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως μέσα από τις πολλές και διαφορετικές ετικέτες που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στο μαγαζί. Μετά από μια λαμπρή πορεία 75 ετών ως wine bar, το Melac μετατράπηκε σχετικά πρόσφατα σε εστιατόριο και παραμένει διάσημο όχι μόνο για την εκλεκτή πελατεία του, αλλά και για τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο τις ημέρες του τρύγου: Vendages de Charonne είναι η ονομασία της, την οποία έχει πάρει από την παριζιάνικη γειτονιά όπου βρίσκεται το μπιστρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή