Τζέφρι Πάιατ για την επίθεση: Αυτός ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα

Τζέφρι Πάιατ για την επίθεση: Αυτός ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επίθεση με μπογιές που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του, αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Σχολή Ικάρων.

«Για το σημερινό συμβάν στο σπίτι μου, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Aμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη για τα μηνύματα συμπαράστασης τους. Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο. Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις. Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Πάιατ προς τους δημοσιογράφους.

Σήμερα το πρωί προχώρησε και σε ανάρτηση στο Twitter όπου έκανε λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό».

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριαμό του στο Twitter.

Ομάδα αγνώστων που επέβαιναν σε πέντε μηχανές πέρασαν έξω από το σπίτι και πέταξαν μπογιές στην περίφραξη και εξαφανίστηκαν. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

ΥΠΕΞ: «Η απαράδεκτη ενέεγεια δεν θα πλήξει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών»

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». 

ΝΔ: «Η ανοχή είναι συνενοχή»

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την επίθεση τονίζει πως «η ανοχή είναι συνενοχή».

«Επίθεση σε σπίτι πρέσβη. Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Καμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων. Γιάφκες στα Πανεπιστήμια.  Πορείες συμπαράστασης στον Κουφοντίνα. Θα σας το πούμε απλά κ. Τσίπρα: Η ανοχή είναι συνενοχή», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή