ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα αλλαγής στις κάλπες

ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα αλλαγής στις κάλπες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα, αλλά ένα μήνυμα αλλαγής για Ελλάδα και Ευρώπη και μία ευκαιρία για τον ελληνικό λαό «να γυρίσει την πλάτη στους δύο δήθεν μονομάχους», διεμήνυσε χθες (ΣΚΑΪ) η κ. Φώφη Γεννηματά, διατηρώντας τις σαφείς αποστάσεις που έχει λάβει η Χαρ. Τρικούπη από τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για «κοκορομαχίες που μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε αδιέξοδο», εκπέμποντας εκ νέου το μήνυμα ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο της ψύχραιμης φωνής, εν μέσω μιας ακραίας πόλωσης, η οποία, όπως ανέφερε, «δεν δίνει απαντήσεις, αλλά περισσότερο ζημιώνει».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και προς τις δύο κατευθύνσεις. Καταλόγισε στον πρωθυπουργό ψηφοθηρικά κίνητρα πίσω από τις πρόσφατες παροχές, χαρακτηρίζοντας «εκλογικό επίδομα» αυτό που εκείνος αποκαλεί «13η σύνταξη» και σημειώνοντας ότι «παίρνει από τους πολίτες δέκα και τους δίνει ένα». Παράλληλα, σχολιάζοντας το άνοιγμα Τσίπρα προς τον μεσαίο χώρο, έκανε λόγο για δημιουργία ενός «πολιτικού αχταρμά», ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί «τίποτα περισσότερο από έναν απλό παρατηρητή» στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), ξεκαθαρίζοντας ότι ανήκει στη «χαοτική παράταξη» της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στρέφοντας τα πυρά προς τα δεξιά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκπροσωπεί τη συντήρηση, υποστηρίζοντας ότι ψήφος προς την αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με «ναι» στις πολιτικές Βέμπερ και Ορμπαν, αλλά και στη «σκληρή λιτότητα που έχει επιβάλει η ευρωπαϊκή Δεξιά».

Τέλος, επανέλαβε το αίτημά της για άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών, σημειώνοντας πως η χώρα «δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ ακόμη μέσα σε αυτό το κλίμα τοξικότητας», ενώ ενόψει της ευρωκάλπης, απέφυγε να θέσει συγκεκριμένο στόχο για το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι η παράταξη «δεν έχει πήχυ, αλλά επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Νωρίτερα, χθες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συνοδευόμενη από υποψήφιους ευρωβουλευτές της παράταξης, βρέθηκε στη Νέα Ιωνία, όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και άσκησε εκ νέου διμέτωπη κριτική, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι «κόβει ένα δισ. από τις δαπάνες Υγείας», αλλά και στον κ. Μητσοτάκη πως «μιλά για νέες περικοπές». Σήμερα, η επικεφαλής του Κινήματος θα επισκεφθεί την Αχαΐα, όπου βρίσκεται από χθες και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ θα απευθύνει ομιλία στις 8 το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΠ στην Πάτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή