Η ατζέντα Υγείας σε πρώτο πλάνο από Μητσοτάκη

Η ατζέντα Υγείας σε πρώτο πλάνο από Μητσοτάκη

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθετικά βγαίνει μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχευση να αναδείξει τις προτάσεις και τις λύσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τους πολίτες, διαμηνύοντας ότι παρά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τη «μονταζιέρα» του Μαξίμου που διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του, όπως είπε ο ίδιος χθες, είναι αποφασισμένος να θέσει ο ίδιος την ατζέντα. Και, σε κάθε περίπτωση, διαμήνυαν από την Πειραιώς, δεν προτίθεται να μπει σε λογική ανακύκλωσης της μιζέριας και της φτώχειας, αλλά να αναδείξει ότι η καθημερινότητα απαιτεί λύσεις που μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί.

Υπό αυτό το πρίσμα, η χθεσινή ανάδειξη από τον ίδιο μιας βασικής δέσμευσης της Ν.Δ. για την Υγεία –μια μέρα μετά την αντιπαράθεση που προκάλεσαν τα εργασιακά με αφορμή το επταήμερο– που αφορά τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία ήταν συνειδητή επιλογή. Οπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Μια μακροχρόνια σύμβαση με ξεκάθαρα μετρήσιμα αποτελέσματα». Το ότι δεν ανέδειξε αυτή τη διάσταση τυχαία, φάνηκε, εξάλλου και από το γεγονός ότι πρόσθεσε: «Ξέρω ότι θα βγουν τώρα τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την Υγεία και όλες αυτές τις σαχλαμάρες. Το προεξοφλώ ότι θα ειπωθούν όλα αυτά. Αλλά αν υπάρχει τεχνογνωσία στον ιδιωτικό τομέα για τη σχέση κόστους-οφέλους στον τρόπο με τον οποίο διοικείται ένα νοσοκομείο, και εμένα με ενδιαφέρει τελικά το παρεχόμενο αποτέλεσμα, δεν με νοιάζει το νοσοκομείο να είναι κρατικό, με νοιάζει η Υγεία να είναι δημόσια. Και αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παρέχει μία υπηρεσία με καλύτερη ποιότητα και σε χαμηλότερο κόστος από ό,τι το κράτος, δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί αυτό να μη γίνει». Τόνισε δε ότι αυτό γίνεται ήδη στη Γαλλία, στη Σουηδία, στη Μεγάλη Βρετανία. Οπως ο ίδιος προέβλεψε, το Μαξίμου στην αντίδρασή του κατηγόρησε ότι θέλει την κατάργηση της δημόσιας υγείας, γεγονός που προκάλεσε την ειρωνική απάντηση της Ν.Δ. ότι αυτή τη φορά «δεν μπορούσαν να διαστρεβλώσουν και πιάστηκαν στη φάκα».

«Οντως το δικό μας πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πολακικού ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζει αναφανδόν τη θεσμοθετημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να αναβαθμιστούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία και οι Ελληνες να απολαμβάνουν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες υγείας με κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και χωρίς κόστος για τους πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, αντιπαραβάλλοντας την πρότασή της στις «υπόγειες διαδρομές» ανάμεσα στα δημόσια νοσοκομεία και κάποια ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στα οποία παραπέμπονται «κατά σύστημα οι ασθενείς, πληρώνοντας άνευ λόγου ένα σκασμό λεφτά». Αφήνουν, μάλιστα, σαφείς αιχμές για την Ολγα Γεροβασίλη, παραπέμποντας εκεί το Μαξίμου για πληροφόρηση: «Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Αρτα». Εντονη ήταν η αντίδραση της κ. Γεροβασίλη, η οποία μίλησε για «βδελυρές και ποινικά κολάσιμες αιτιάσεις» εναντίον της, που «προφανώς δεν με αγγίζουν».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός «ανέκρουσε πρύμναν» για τις ευρωεκλογές: «Ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι θα χάσει αυτές τις εκλογές. Θα είναι μια ετυμηγορία για την κυβέρνηση και πιστεύω και ψήφος επιβράβευσης για τη Ν.Δ.», τόνισε. Εκτίμησε «βαριά ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε «γιατί πρέπει η χώρα να ταλαιπωρείται ακόμη τέσσερις μήνες από μια κυβέρνηση που, καθώς θα πλησιάζει στις εθνικές εκλογές, θα γίνεται και πιο επικίνδυνη;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή