Μπάσκετ: Το ΑΣΕΑΔ κρίνει το μέλλον

Μπάσκετ: Το ΑΣΕΑΔ κρίνει το μέλλον

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, αύριο, για την αποδοχή ή την απόρριψη της προσφυγής της ΚΑΕ Ολυμπιακός που ζητεί να ακυρωθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και να επαναληφθεί, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ συνεδριάζει σήμερα για να ψηφίσει τις προτάσεις βελτίωσης του επόμενου πρωταθλήματος και τις οποίες επεξεργάστηκε η πενταμελής επιτροπή εργασίας. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει για την έναρξη των πλέι οφ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτά και με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που είχε προτείνει τη μη ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στην περίπτωση δικαίωσης της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ θα πρέπει να τελεσθούν ξανά και οι επτά αγώνες και θα ακυρωθεί η ποινή αφαίρεσης των έξι βαθμών στον Παναθηναϊκό, επειδή δεν είχε προσέλθει να παίξει στον αγώνα με την Κύμη, στο ΟΑΚΑ. Είναι άγνωστο αν ο Παναθηναϊκός θα τηρήσει την ίδια στάση σε περίπτωση επανάληψης της τελευταίας αγωνιστικής, και εφόσον αλλάξει την απόφασή του, θα αλλάξουν τα δεδομένα για τη δεύτερη ομάδα που θα υποβιβαστεί, καθώς η Κύμη θα πρέπει να νικήσει τους «πράσινους» για να αποφύγει τον υποβιβασμό και να μην πάρει τη θέση του Λαυρίου που έχει ήδη υποβιβαστεί. Aν το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει την επανάληψη της αγωνιστικής, η ΚΕΔ θα ορίσει και θα κληρώσει εκ νέου διαιτητές, με τους Αναστόπουλο, Μάνο, Παναγιώτου που αποτελούν «κόκκινο πανί» για τον Ολυμπιακό, να συμπεριληφθούν στη διαδικασία και να έχουν μαθηματικές πιθανότητες να διευθύνουν τον αγώνα Ολυμπιακού – Προμηθέα. Ενα ακόμα αντικειμενικό πρόβλημα που θα προκύψει, είναι η αδυναμία των ομάδων που δεν συμμετέχουν στα πλέι οφ, να κληθούν να παίξουν ξανά, έχοντας αλλοιώσει τις συνθέσεις τους, λόγω της λύσης συνεργασιών με τους Αμερικανούς παίκτες τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ζήτησε να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη «να πράξει τα δέοντα και να στείλει εκεί που αξίζουν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων που δέχθηκε ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος».

Παράλληλα, η διαδικασία συγκρότησης φακέλου δημοσιευμάτων για τον αγώνα Πανιωνίου – Χολαργού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως είχε εννοηθεί ότι θα γινόταν από την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα κινηθεί από τον ΕΣΑΚΕ, καθώς δεν υπάρχει απόφαση του προέδρου του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου.

• Ψηφίσθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά τη χρήση της ολυμπιακής εγκατάστασης του κλειστού γηπέδου πάλης, στα Ανω Λιόσια, από την ΚΑΕ ΑΕΚ η οποία θα φύγει από το ΟΑΚΑ, ύστερα από τρία χρόνια φιλοξενίας και θα έχει νέα έδρα στην επόμενη περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή