Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία.

«Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη. Και το μήνυμα που θα βγει δεν θα αφορά μόνο την Ευρώπη, θα αφορά και την ίδια την πατρίδα μας. Και δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, το βράδυ της 26ης Μαΐου, το πρώτο κεφάλαιο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, που χρειάζεται η πατρίδα μας, θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στα Τρίκαλα, προσθέτοντας πώς «ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό ζήτησε στη συζήτηση στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» και ότι «μέσα σε λίγες ημέρες η ψήφος εμπιστοσύνης μετατράπηκε σε απλά μια δημοσκόπηση».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»-1

Επισκέφθηκε το GiSeMi, έναν πόλο καινοτομίας, που λειτουργεί στις ανανεωμένες εγκαταστάσεις της πρώην ΔΕΚΑ Τρικάλων για να προσφέρει στέγη και προώθηση σε όλες τις νέες ιδέες που υπάρχουν στα Τρίκαλα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται στα Τρίκαλα, όπου παντρεύει καινοτομία, τεχνολογία, νέες ιδέες, ευρηματικότητα και παντρεύει τη διάθεση των νέων ανθρώπων να έρθουν, να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, την παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και θέλω έτσι με την ευκαιρία αυτή και να σας συγχαρώ δήμαρχε, προσωπικά, διότι το αποτύπωμά σου ξεπερνά τα όρια του δήμου. Έχει γίνει ένας οδηγός για το πώς έξυπνες ηγεσίες μπορούν να κάνουν τις πόλεις πραγματικά πιο έξυπνες προς όφελος όλων».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από το δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, στο κέντρο ελέγχου του Δήμου Τρικκαίων, όπου κατευθύνθηκε στο e-ΚΕΠ (Αυτοματοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη) από το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να ζητούν και να εκτυπώνουν δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά δημοτολογίου και άλλα σχετικά έγγραφα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση με γυναίκες στο Μουσείο Τσιτσάνη.

«Οι πολίτες έχουν ήδη κρίνει τα πεπραγμένα του κ. Τσίπρα. Αυτό το οποίο περιμένουν είναι να ακούσουν από εμάς το δικό μας πρόγραμμα, από τα δικά μας λόγια και όχι από τις μονταζιέρες που διαστρεβλώνουν αυτά τα οποία λέμε», ανέφερε το πρωί από την επίσκεψη του στην Καλαμπάκα.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»-2

Συνομιλώντας με πολίτες σε καφέ της πόλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «το δικό μας σχέδιο αφορά το πώς η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναδημιουργήσει πολλές καλές δουλειές για τα νέα παιδιά, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στους πολίτες, πώς θα έχουμε καλύτερη δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία. Και για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα ο οποίος υποφέρει σήμερα, αλλά διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάχθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «στο σκηνικό ακραίας πόλωσης που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση».

«Δεν είμαι εδώ για να διχάσω. Δεν είμαι εδώ για να πω ότι "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Είμαι εδώ για να σας πω ότι για να χτίσουμε μαζί την Ελλάδα την οποία ονειρευόμαστε, πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε έμφαση «στην ανάγκη να πιστέψουμε στην αλλαγή που μπορεί να έρθει».

«Η δική μας δουλειά είναι να μπορέσουμε να πείσουμε πρώτα απ' όλα τους εαυτούς μας ότι αυτή η μιζέρια δεν μας αξίζει. Για να κάνουμε μαζί ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Και αυτό το άλμα θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Επιμένω πολύ σε αυτό. Το μήνυμα της ευρωκάλπης την 26η Μαΐου πρέπει να είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ ισχυρό», είπε χαρακτηριστικά.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη»-3

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι για να γίνει πράξη το σχέδιο «για την Ελλάδα που αξίζουμε», είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των ευρωεκλογών. «Είμαστε η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει άλλη», είπε και πρόσθεσε: «Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές στην ευρωκάλπη υπάρχει μία ροπή των συμπολιτών μας προς τη λεγόμενη χαλαρή ψήφο: "Δεν βαριέσαι, να πάω να ψηφίσω ένα μικρό κόμμα ως ψήφο αντίδρασης, επειδή μπορεί να μου αρέσουν κάποια έξυπνα διαφημιστικά σποτ τα οποία μπορεί να κάνουν". Η απάντηση σε αυτό είναι "όχι". Ψηφίστε τη μόνη πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Όσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. από το βράδυ της 26ης Μαΐου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθειά μας για μια μεγάλη, για μια συντριπτική πολιτική επικράτηση στη μάχη των εθνικών εκλογών όποτε και αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να την κάνει».

Νωρίτερα, επισκέφθηκε το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, όπου ενημερώθηκε από τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο για την επιχειρησιακή δυνατότητα, αλλά και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

«Είναι μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι από χθες την πόλη της Λάρισας και είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στη μεγάλη εορτή της πόλης. Χρόνια πολλά λοιπόν. θα ήθελα να ευχαριστήσω τον στρατηγό για την ενημέρωση που μου έκανε σήμερα, επισκεπτόμενος το Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς, όπου για άλλη μία φορά είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την απόλυτη επιχειρησιακή δυνατότητα και ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε μία εποχή μεγάλης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν την απόλυτη εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Στις προκλήσεις, η Ελλάδα θα απαντά πάντα με σταθερότητα, αλλά και με απόλυτη αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή