Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση με Σαμαρά και στελέχη ΝΔ (φωτογραφίες)

Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση με Σαμαρά και στελέχη ΝΔ (φωτογραφίες)

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση έξω από κτίριο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο της Αθήνας, πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι το βράδυ της Τετάρτης.

Περίπου 20 άτομα εξήλθαν από τον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου και, μέσω των υπογείων διαβάσεων, πέρασαν από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου Συγγρού. Εκεί εκτόξευσαν κροτίδες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα με βαριοπούλες. 

Στην εκδήλωση παρίστατο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι Βασίλης Κικίλιας, Θεόδωρος Φορτσάκης και Νότης Μηταράκης. Μάλιστα, το αυτοκίνητο του τελευταίου ήταν μεταξύ των τριών που υπέστησαν ζημιές. 

Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση με Σαμαρά και στελέχη ΝΔ (φωτογραφίες)-1
Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση με Σαμαρά και στελέχη ΝΔ (φωτογραφίες)-2
Επίθεση κουκουλοφόρων σε προεκλογική εκδήλωση με Σαμαρά και στελέχη ΝΔ (φωτογραφίες)-3

«Είναι απίστευτο στην Αθήνα του 21ου αιώνα να θεωρείται φυσιολογικό από ένα πανεπιστήμιο να βγαίνουν 40 άτομα και ανενόχλητα να σπάνε αυτοκίνητα έξω από μια πολιτική εκδήλωση και να απομακρύνονται ανενόχλητα χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Αποκάλυψε δε ότι αμέσως μετά το περιστατικό μετέβη πεζή σε διπλανό ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κομματική εκδήλωση της υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Παπακώστα και την ενημέρωσε για όσα είχαν συμβεί.

 

Όλγα Γεροβασίλη: Απερίφραστα καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται: «Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή