ΗΠΑ: Οξεία επίθεση Σάντερς κατά του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Οξεία επίθεση Σάντερς κατά του Τζο Μπάιντεν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αυστηρή κριτική ασκεί ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, στον εσωκομματικό αντίπαλό του και τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη στήριξη που προσέφερε στις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και για τη θετική ψήφο του στον πόλεμο στο Ιράκ. Η στρατηγική του Σάντερς θυμίζει αυτή που είχε υιοθετήσει στην προκριματική αναμέτρηση του 2016, με τις επίμονες επιθέσεις του εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, την οποία εμφάνιζε ως «πιόνι του συστήματος». Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Νταν Φάιφερ, εξηγεί: «Ο Μπέρνι προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη φλόγα του 2016, όταν εμφανιζόταν ως “αουτσάιντερ”. Φέτος, όμως, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της τάσης αυτής».

Μιλώντας αυτή την εβδομάδα στο Νιου Χαμσάιρ, ο Μπάιντεν υπεραμύνθηκε της σταδιοδρομίας του, υπογραμμίζοντας τη στήριξή του σε περιβαλλοντικά θέματα και στη δημιουργία συστήματος καθολικής υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ. «Εχω μακρά ιστορία στα θέματα αυτά και βρέθηκα στην ηγεσία του κινήματος κατά της κλιματικής αλλαγής. Οποιος το αμφισβητεί, μπορεί να ανατρέξει σε ομιλία μου στη Γερουσία το 1987, όταν χαρακτήρισα την υπερθέρμανση του πλανήτη υπαρξιακή απειλή», είπε ο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το θέμα του κλίματος εντός των προσεχών ημερών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή