Ποδόσφαιρο: Αδεια με… αγκάθια για Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο: Αδεια με… αγκάθια για Παναθηναϊκό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδισε τελικά τη μάχη της αδειοδότησης ο Παναθηναϊκός και ξεκινά πλέον από διαφορετική αφετηρία το επόμενο πρωτάθλημα, χωρίς το βάρος των -6 βαθμών και του περιορισμού των μεταγραφών που κουβαλούσε πέρυσι. Αυτό το βάρος σηκώνει πλέον ο Πανιώνιος, η μόνη ομάδα που δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τον πήχυ και να εξασφαλίσει αδειοδότηση από τις 12 που αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα και παρέμειναν στην κατηγορία.

Εχει μεν το δικαίωμα να καταθέσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες έφεση κατά της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, αλλά δεν προτίθεται να το κάνει, διότι εξαρχής ήταν γνωστό και το είχαν παραδεχθεί οι παράγοντές του ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ψηφίστηκε συμπτωματικά χθες και όχι μέσα στον Μάρτιο, όπως περίμενε ο Πανιώνιος ώστε να προλάβει να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του και να αποφύγει την τιμωρία. Τώρα θα υποστεί ό,τι και ο Παναθηναϊκός πέρυσι, δηλαδή αφαίρεση 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και περιορισμό στις μεταγραφές: μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό Ελλήνων παικτών κάτω των 23 ετών, μόνο όμως έναν πάνω από τα 23, Ελληνα ή ξένο, είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό. Επιτρέπεται, επίσης, να ανανεώσει μόνο δύο συμβόλαια παικτών άνω των 23 ετών, χωρίς να έχει δικαίωμα να αυξήσει τις αποδοχές τους.

Ο Παναθηναϊκός μαζί με τον Παναιτωλικό δεν ικανοποίησαν το κριτήριο της βιωσιμότητας και θα τιμωρηθούν γι’ αυτό μόνο με πρόστιμο έως 20.000 ευρώ. Εν ολίγοις, τα αναμενόμενα έσοδά τους δεν καλύπτουν τα προβλεπόμενα έξοδά τους, κυρίως επειδή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα ο δεύτερος χρόνος της συμφωνίας τους με την ΕΡΤ και δεν μπορούσαν να καταθέσουν το σχετικό τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα κάλυπτε μεγάλο μέρος του ανοίγματος. Το κενό θα μπορούσε να καλυφθεί είτε με κατάθεση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής είτε με έγκαιρες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που δεν έγινε τελικά, γι’ αυτό και θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή