Εργο τέχνης με απ’ όλα και γρήγορα

Εργο τέχνης με απ’ όλα και γρήγορα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι θα λέγατε εάν αντί για δύο σουβλάκια με πίτα παραγγέλνατε με ντελίβερι ένα έργo τέχνης; Το μηχανάκι του πρότζεκτ «Deliverart» κυκλοφορεί από χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας και κάνει διανομές με το έργο του νέου εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να έρθει το ντελίβερι της τέχνης στην πόρτα σας είναι απλά: στέλνετε ένα sms με το όνομά σας, τη διεύθυνση, τον ταχυδρομικό κώδικα και τη μέρα και ώρα που θα περιμένετε την αποστολή, και η ομάδα του «Deliverart» θα σας φέρει δωρεάν μια καλλιτεχνική εμπειρία.

Η καλλιτεχνική ομάδα που μετέτρεψε το γνωστό κουτί του ντελίβερι σε εκθεσιακό χώρο και αποτελείται από τους νέους εικαστικούς Ανέστη Ιωάννου, Μαρίνα Παπαδάκη, Βαγγέλη Σάββα και την επιμελήτρια Μυρτώ Κατσιμίχα, σχολιάζει με αυτόν τον τρόπο τους γρήγορους ρυθμούς ζωής, την απρόσωπη συναλλαγή, τα δίκτυα διανομής της τέχνης, την έννοια του εφήμερου και τη σχέση έργου και χώρου τέχνης. Τι μπορεί να χωρέσει στο κόκκινο κουτί εκτός από πίτσες, σαλάτες και τζατζίκι; Κάθε εβδομάδα ένας καλλιτέχνης (Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Νίνα Παπακωνσταντίνου,  Δέσποινα Xαριτωνίδη και Hyperlink) θα δημιουργεί ένα διαφορετικό έργο που θα παρουσιάζεται σε όποιον το παραγγείλει, σαν μια μικρή ιδιωτική έκθεση, μια φευγαλέα εμπειρία που δεν χρειάζεται να είναι ατομική.

Πρόκληση για τους καλλιτέχνες ήταν ο μικρός χώρος έκθεσης που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, η ολιγόλεπτη θέαση του έργου, τα υλικά, ενώ οι προσεγγίσεις είναι πολλές και διαφορετικές: άλλοι εστίασαν στην έννοια του εφήμερου, του μυστικού και της έκπληξης, της ποπ κουλτούρας, του προϊόντος ή ακόμα και πιο οικείων χαρακτηριστικών του ντελίβερι που συνδέονται με την αίσθηση της όσφρησης.

Θυμηθείτε όμως ότι τα έργα δεν πωλούνται, δεν τα παίρνετε σπίτι σας και δεν έρχονται ακριβώς στην πόρτα σας. Για αλλαγή θα πρέπει να κατεβείτε εσείς κάτω και να ανοίξετε την πόρτα στο ντελίβερι. Πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες διανομής στο www.deliverart.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή