Στόχος του ΚΚΕ η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

Στόχος του ΚΚΕ η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη, προκειμένου να καταλάβει την τρίτη θέση στις προσεχείς ευρωεκλογές, ζήτησε χθες ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ώστε, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Περιστέρι, «να γκρεμίσουμε πανελλαδικά από την τρίτη θέση τους ναζί της Χρυσής Αυγής». Και πρόσθεσε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν γκρεμίζεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με ψήφο στη Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γκρεμίζεται με ψήφο στο ΚΚΕ». Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε στην ομιλία του ότι τις ημέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές «θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα ψεύτικα διλήμματα και οι κοκορομαχίες, θα ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.». Προσδιόρισε, δε, τη στρατηγική του κόμματός του ως προσπάθεια «να αχρηστεύσουμε, να ξεπεράσουμε αυτές τις παγίδες που στήνουν για να εγκλωβίσουν ξανά τον λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ταυτίζονται στα κρίσιμα για τη ζωή των πολιτών ζητήματα, ενώ, όσον αφορά την αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα, είπε ότι προσδίδουν κρίσιμο χαρακτήρα στη μάχη των ευρωεκλογών όχι διότι έχουν διαφορετική αντίληψη για την Ε.Ε. αλλά γιατί θέλουν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα ως πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τοποθετήθηκε επί της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την επταήμερη εργασία, χαρακτηρίζοντας «θράσος» το ότι ο κ. Τσίπρας εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη και προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση «ενίσχυσε το αντεργατικό πλαίσιο για το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτικός στα περί «προοδευτικής συμμαχίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά στη συμμετοχή στο σχήμα αυτό των κυριών Κουντουρά και Παπακώστα, αλλά και των Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση, Τζουμάκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή