Ο ΣΕΒ προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν τους καλύτερους για την Ευρωβουλή

Ο ΣΕΒ προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν τους καλύτερους για την Ευρωβουλή

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρό κάλεσμα για συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, μέσω των οποίων οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν αξιόλογους εκπροσώπους, ώστε να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της χώρας στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, απηύθυνε ο ΣΕΒ στο πλαίσιο μιας συνολικότερης παρέμβασης ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει των ευρωεκλογών. Οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, στηρίζοντας τους πιο άξιους υποψηφίους από την πολιτική πλευρά που ο καθένας θα επιλέξει, είναι το μήνυμα που έστειλαν στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο ΣΕΒ σε συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος, αντιπαρερχόμενοι το κλίμα πόλωσης των ημερών και επισημαίνοντας τη βαρύτητα που έχει για το μέλλον της χώρας η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ επέκριναν την υποβάθμιση των ζητημάτων που συνδέονται με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι από την προεκλογική ατζέντα των πολιτικών κομμάτων της χώρας, τονίζοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι το ίδιο σημαντικές με τις εθνικές εκλογές, καθώς το 80% των αποφάσεων που μας αφορούν λαμβάνεται από τα ευρωπαϊκά όργανα. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο να γνωρίζουν τα θέματα και να φροντίσουν να περάσουν τις θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε υπογραμμίζοντας το κοινό μέλλον της Ευρώπης απέναντι στον παγκόσμιο ανταγωνισμό και θύμισε τη φράση του ιστορικού προκατόχου του, Λεωνίδα Κανελλόπουλου, όταν η Ελλάδα έμπαινε στην τότε ΕΟΚ: «Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη», όταν η Ελλάδα έμπαινε στην τότε ΕΟΚ. «Οι ευρωεκλογές είναι μια κορυφαία διαδικασία στην οποία οι πολίτες των χωρών-μελών επιλέγουν τους εκπροσώπους τους, που θα διαμορφώσουν πολιτικές για το μέλλον και είναι εξίσου σημαντικές με τις εθνικές εκλογές», είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και συμπλήρωσε: «Είναι άδικη για τις ευρωεκλογές η υποτίμηση που εισπράττουν από τα κόμματα και τους ψηφοφόρους. Η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα που θέλει να πετύχει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς το μέλλον της περνάει από την Ε.Ε.».

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει από τους ευρωβουλευτές που θα αναδείξουν οι κάλπες της 26ης Μαΐου, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση σε θέματα βιομηχανικής πολιτικής και ενεργειακού κόστους, αλλά και την ψηφιακή σύγκλιση. Η στρατηγική της βιομηχανικής πολιτικής της Ε.Ε. θα πρέπει να έχει στόχους εφικτούς για τη χώρα, αλλά και το κριτήριο βιωσιμότητας για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναλύοντας κυρίως τα θέματα της βιομηχανίας και του ενεργειακού κόστους. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη αύξησης της αντιστάθμισης του κόστους των CO2 για την ενεργοβόρα βιομηχανία στο 90% από το 80% που είναι σήμερα, τονίζοντας ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα η ευρωπαϊκή βιομηχανία δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, που δεν επιβαρύνουν τη βιομηχανία τους με μέτρα για πολιτικές κατά της κλιματικής αλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή