Αναστασιάδης: Οι παραβιάσεις στην ΑΟΖ δεν επιτρέπουν επανέναρξη του διαλόγου

Αναστασιάδης: Οι παραβιάσεις στην ΑΟΖ δεν επιτρέπουν επανέναρξη του διαλόγου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ ούτε βοηθά στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ούτε και επιτρέπει την επανέναρξη διαλόγου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες βράδυ, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου είπε, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παράλληλα μετέφερε για πολλοστή φορά στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Από την πλευρά της, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, η κ. Λουτ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ερωτηθείς αν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν θα επανέλθει στο νησί, ο κ. Προδρόμου απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου, ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή