Γκουαϊδό: «Καμία διαπραγμάτευση» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στο Οσλο

Γκουαϊδό: «Καμία διαπραγμάτευση» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στο Οσλο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει «καμιά διαπραγμάτευση» μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο Όσλο, αλλά μια «διαμεσολάβηση» της Νορβηγίας σε μια προσπάθεια επίλυσης της κρίσης που μαστίζει τη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

«Δεν υπάρχει κανένα είδος διαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά ο Χουάν Γκουαϊδό κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συνεδρίασης στο Καράκας, αναφέροντας παράλληλα την αποστολή εκπροσώπων της παράταξής του σε μια «διαμεσολάβηση», που προετοιμάζεται αρκετούς μήνες τώρα από τη σκανδιναβική χώρα.

«Έχουμε απεσταλμένους στη Νορβηγία», παραδέχτηκε ο Γκουαϊδό, χωρίς να πει αν αυτή η «διαμεσολάβηση» ολοκληρώθηκε ή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Είναι η δεύτερη φορά που η νορβηγική κυβέρνηση καλεί αντιπροσώπους των δύο πλευρών, σε μια προσπάθεια «διαμεσολάβησης σε αυτή την κρίση, η οποία έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις», αναφέρει ο Γκουαϊδό.

Ο μοναδικός στόχος μιας οποιασδήποτε προσέγγισης πρέπει να είναι το «τέλος του σφετερισμού» εκ μέρους του Νικολάς Μαδούρο και η τοποθέτηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης, που θα διοργανώσει ελεύθερες εκλογές στη χώρα, πρόσθεσε ακόμη ο Γκουαϊδό.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ δήλωσε από τη Γενεύη ότι διεξάγονται συνομιλίες στη Νορβηγία μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της «δημοκρατικής πλευράς» της αντιπολίτευσης, αλλά όχι αυτής που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπάρχει μια αντιπολίτευση που μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική αλλά υπάρχει μια άλλη που είναι απλά μαριονέτα της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ», είπε ο Χόρχε Βαλέρο χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγονται διάλογοι αλλά δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες».

Ο Βαλέρο είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στο Καράκας αγαπά τον διάλογο και αποκάλεσε τον Τραμπ «εγκληματία πολέμου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή