Τζάμπολ στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βιτόρια

Τζάμπολ στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βιτόρια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ελληνικές «πινελιές» υπό την ηγετική παρουσία του Κώστα Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε και του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, ο πρώτος «εμφύλιος» του τουρκικού μπάσκετ (Φενέρ – Εφές) και το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού, Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και στον τελικό, συνθέτουν τον «καμβά» του 18ου φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που αρχίζει σήμερα στη Βιτόρια. Παρότι η Εφές Αναντόλου να είναι η πιο άπειρη ομάδα του φάιναλ φορ, προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, ειδικά για τον δεύτερο ημιτελικό (22.00) των ισοδύναμων και βαριών ονομάτων της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ που μετρά 14 παρουσίες στα 15 τελευταία φάιναλ φορ, πέντε συμμετοχές σε τελικούς και τρία τρόπαια.

«Η ήττα στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, στη Μόσχα, από την Μπασκόνια μας ένωσε και μας έδωσε το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο πετύχαμε δύο νίκες στα πλέι οφ και είμαστε εδώ σε ένα ακόμη φάιναλ φορ», τόνισε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, ενώ ο ομόλογός του στον πάγκο της «βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο, μίλησε για τη δημιουργία ομάδας που έχει… «μέταλλο» και καλείται με διαφορετική σύνθεση παικτών από την περυσινή, να πετύχει το «back to back» και να φτάσει στο 11ο ευρωπαϊκό στέμμα της, καθώς είναι και η πολυνίκης της διοργάνωσης, πριν από τη θέσπιση της Ευρωλίγκας.

Ο Ισπανός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του και τον Σέρχιο Γιουλ που δεν έπαιξε στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

Η μορφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, από το 1992 μέχρι και στη φετινή διοργάνωση, δεσπόζει, χωρίς δεύτερη σκέψη και ματιά για τον πολυνίκη προπονητή που έχει 9 τρόπαια σε 18 συμμετοχές. Στον πρώτο ημιτελικό (19.00), απέναντι στη Εφές Αναντόλου, ο «Ζοτς» δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λόβερν και Ντατόμε, ενώ χαμηλό βαθμό ετοιμότητας έχουν οι Κάλινιτς και Βέσελι που είναι, επίσης, τραυματίες. Τιμή για το τουρκικό μπάσκετ και τον ίδιο, αποτελεί ο τουρκικός «εμφύλιος» με τη Φενέρμπαχτσε για τον τεχνικό της Εφές, Εργκίν Αταμάν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι παίκτες του θα πέσουν στο παρκέ σε κάθε μπάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή