Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Τη «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Θανάσης Σαράντος, μεταφέροντας την πλοκή σε ένα ελληνικό ακριτικό χωριό. Στις 9.15 μ.μ. Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7.

– Τη συναυλία «Ο Σκαλκώτας και οι σύγχρονοί του IV» παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, ολοκληρώνοντας τον κύκλο συναυλιών στη μνήμη του Ελληνα δημιουργού. Σολίστ στο πιάνο ο Αϊναρ Στέεν Νέκλενμπεργκ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιόαβ Τάλμι. Στις 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Η Κατερίνα Βρανά παρουσιάζει το φινάλε του «Stayin Alive» (Σχεδόν πέθανα) στο θέατρο Αλίκη στις 9 μ.μ. Αμερικής 4.

– Αφιέρωμα στον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη διοργανώνεται στο βιβλιοπωλείο Ιανός με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η εποχή της υποκρισίας» (εκδ. Γαβριηλίδη). Στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24.

– Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μαγική Αυλή» με τη συμμετοχή 37 φωτογράφων και το κοινό όραμα για την τέχνη τους, εγκαινιάζεται σήμερα στην Blank Wall Gallery. Εως 29/5. Στις 8 μ.μ. Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη.

– Η Σοφία Ροζάκη παρουσιάζει μια νέα ενότητα 13 έργων με τον κωδικοποιημένο τίτλο WHALE, που δημιούργησε ειδικά για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Εγκαίνια στις 5.30 μ.μ. Είσοδος στο καφέ, ελεύθερη. Εως 16/6. Καφέ του Μουσείου, Πατησίων 44.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα» (εκδ. Πόλις) της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη στο βιβλιοπωλείο Ad Libitum. Στις 8 μ.μ. Νικομηδείας 18, Ν. Σμύρνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή