Γερμανία: Σκέψεις της κυβέρνησης για απαγόρευση της μαντίλας στις μαθήτριες

Γερμανία: Σκέψεις της κυβέρνησης για απαγόρευση της μαντίλας στις μαθήτριες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα στις μαθήτριες, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου στην Αυστρία.

«Είναι παράλογο μικρά κορίτσια να φορούν μαντίλα, η πλειονότητα των μουσουλμάνων έχει επίσης αυτή την άποψη», δήλωσε η υπεύθυνη για το ζήτημα της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, στην εφημερίδα Bild.

«Πρέπει να μελετηθούν όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα κορίτσια από κάτι τέτοιο, από το να συζητήσουμε με τους γονείς ως την απαγόρευση», πρόσθεσε.

«Το να απαγορευθεί γενικά [στις μαθήτριες] να φορούν τη μαντίλα, όπως στην Αυστρία, θα δυσκολέψει εκείνα τα κορίτσια που έχουν αποφασίσει να φορούν μαντίλα ως ένδειξη της θρησκευτικής τους πίστης», επισήμανε πάντως στην γερμανική εφημερίδα ο συντηρητικός βουλευτής, Μάρκους Βάινμπεργκ. Υπενθύμισε το «συνταγματικά κατοχυρωμένο στη Γερμανία δικαίωμα του θρησκεύεσθαι ελεύθερα».

Η κοινότητα των μουσουλμάνων της Γερμανίας εκτιμάται ότι αριθμεί περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους ή το 6% του συνολικού πληθυσμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή