Ντιμπέιτ στη Γερμανία για την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών

Ντιμπέιτ στη Γερμανία για την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ανω Βουλή της Γερμανίας επρόκειτο να ψηφίσει σήμερα εάν τελικά θα επιτρέψει την κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στο οδικό δίκτυο της χώρας, μετά την έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε για ευρύ φάσμα ζητημάτων, από την οδική ασφάλεια μέχρι τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Ο υπουργός Μεταφορών τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησής τους, αλλά αντιμετώπισε ένα πραγματικό μπαράζ διαμαρτυριών από οδηγούς και ποδηλάτες, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το χάος που θα επικρατήσει και τα δυστυχήματα που θα συμβούν εάν τελικά επιτραπεί η κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών.

Οικονομικά οφέλη

Ακόμη και αυτοί που ευαγγελίζονται τα οικολογικά οφέλη που θα υπάρξουν εάν πειστούν οι οδηγοί και αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και υιοθετήσουν τη διασκέδαση και την ταχύτητα των ηλεκτρικών πατινιών, δεν υπερασπίζονται την ευρεία χρήση τους απαραιτήτως.

Ο υπουργός Μεταφορών της Εσσης, Ταρέκ αλ Ουαζίρ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα των Πρασίνων, τα αποκαλεί «βασικό κίνητρο για τους χειρουργούς των έκτακτων περιστατικών της χώρας».

Ωστόσο, η Γερμανία βρίσκεται πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτόν τον τομέα. Τα ηλεκτρονικά πατίνια διατίθενται προς μίσθωση σε περίπου είκοσι πόλεις σε δέκα κράτη και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή. Την ίδια στιγμή, αυτοί στη Γερμανία που πιθανολογούν ότι τα ηλεκτρικά πατίνια είναι επικίνδυνα στο χιόνι και στα καλντερίμια έχουν διαψευσθεί από τις δοκιμές που εκπονούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως ομολογούν κάποιοι χρήστες στους στην ορεινή Γερμανία, τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα ακόμη και στις ανηφόρες.

Οι πολιτικοί στην Ανω Βουλή ίσως βρεθούν σήμερα σε δυσμενή θέση όταν θα κληθούν να ψηφίσουν για τα πατίνια. Προφανώς απεύχονται να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το τέλος ενός σύγχρονου και διασκεδαστικού μέσου μεταφοράς, που είναι πολύ αγαπητό σε όλη την Ευρώπη.

Από την άλλη, η γερμανική ένωση ποδηλατών (ADFC) προειδοποιεί ότι οι ποδηλατόδρομοι της χώρας δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την κυκλοφορία των ποδηλάτων, και με την έλευση των πατινιών θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Αλλά και οι ενώσεις οδηγών αυτοκινήτων διαμαρτύρονται με τη σειρά τους, ότι ήδη καταβάλλουν προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν τους επικίνδυνους ελιγμούς των ποδηλατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή