Στα ειδικά κοινά στοχεύει η Ν.Δ.

Στα ειδικά κοινά στοχεύει η Ν.Δ.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «πρώτο ημίχρονο» της τελικής αναμέτρησης στις εθνικές εκλογές αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις ευρωεκλογές, καθώς, όπως σημείωσε χθες, νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να ισοδυναμεί με παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές. Διαμήνυσε ότι, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός δεν παραιτηθεί και η Ν.Δ. σημειώσει μεγάλη νίκη, η «μπάλα» θα πρέπει να κρατηθεί χαμηλά, προκειμένου να πείσει τους πολίτες μέχρι τη «ρεβάνς» των εθνικών εκλογών. Η χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ. σε αθλητικό ραδιόφωνο ήταν προφανώς συνειδητή επιλογή και μέρος της στόχευσής του στις ημέρες που απομένουν μέχρι τις 26 Μαΐου να απευθυνθεί σε ειδικότερα κοινά, όπως οι νέοι, οι αναποφάσιστοι, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι.

«Δεν είμαστε εδώ για τους πολλούς ή τους λίγους. Είμαστε εδώ για όλους», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη χθεσινοβραδινή συζήτηση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας με εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, όπου επέμεινε και στην ανάγκη παροχής ευκαιριών εργασίας για τους ανέργους. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις δεσμεύσεις του για την αγορά εργασίας: καλύτεροι καθαροί μισθοί, περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζομένους, περισσότερες, καλές, σταθερές θέσεις εργασίας, περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία της επιχείρησης, σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση, μέτρα για τη συμφιλίωση της προσωπικής ζωής με μια εργασία που πια αλλάζει και παίρνει άλλη μορφή (με ιδιαίτερες αναφορές στις γυναίκες). «Οσο μειώνεται η ανεργία, τόσο αυξάνεται η δύναμη των εργαζομένων», σημείωσε, τονίζοντας ότι η περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».

Νωρίτερα, μιλώντας περισσότερο για ποδόσφαιρο και λιγότερο για πολιτική, σημείωσε (Sport24) ότι ο πρόεδρος ενός κόμματος συντονίζει μια ομάδα. «Δεν είναι one man show. Εχουμε ομάδα και στη Νέα Δημοκρατία έχουμε βαθύ πάγκο. Αν δεις το ευρωψηφοδέλτιό μας, είναι ένα ψηφοδέλτιο με ποιότητα. Οι πολίτες έχουν πολλές επιλογές», σημείωσε, ενώ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Οπως είπε, «το rotation έχει την έννοια ότι δίνεις ευκαιρίες και χρόνο και εγώ ήμουν πάντα υπέρ της λογικής των ευκαιριών στους νέους ανθρώπους. Την άρπαξες την ευκαιρία από τα μαλλιά; Μπήκες και μου βάζεις δύο τρίποντα μέσα σε τρία λεπτά; Μένεις. Αυτό είναι το θέμα».

«Απαντάμε με αλήθειες»

Σκληρή απάντηση εδωσε την ίδια ώρα η Πειραιώς στο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους», όπου πρωταγωνιστεί γυναίκα συνταξιούχος που ξεκινά με τη φράση «ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα». «Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες», αναφέρει το απαντητικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση κατάργησε το ΕΚΑΣ, μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων κατά 38% με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενω επισημαίνει ότι κάθε συνταξιούχος έχασε επί των ημερών της κυβέρνησης 2.056 ευρώ τον χρόνο.

«Πόλεμος» Αυγενάκη – Χαρίτση

Αντιπαράθεση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. με τον υπουργό Εσωτερικών ξέσπασε χθες, με αφορμή τις υπόνοιες που άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης ότι «αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία και τις τέσσερις κάλπες, να το ξεχάσουν», προσθέτοντας (ΣΚΑΪ) ότι «θα εγγυηθούμε με τους αντιπροσώπους μας ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρη η βούληση των πολιτών». Για «σοβαρό θεσμικό ατόπημα», «αδιανόητη ευτέλεια» και «παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς» έκανε λόγο ο Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης από την πλευρά του απάντησε ότι η Ν.Δ. προειδοποίησε εγκαίρως τον κ. Χαρίτση «να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης, πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών». Μάλιστα, κάλεσε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της Ν.Δ. «σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή