Το μνημόσυνο και ο στολισμόςΚύριε διευθυντά

Το μνημόσυνο και ο στολισμόςΚύριε διευθυντά

Το Σάββατο 11/5/19 ξεκίνησα πρωί πρωί από το σπίτι μου στη Φιλοθέη να πάω στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη να λειτουργηθώ και να παρευρεθώ στο μνημόσυνο φίλης μου αγαπητής που είχε ορισθεί για τις 10 η ώρα. Εξεπλάγην όμως και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ όταν είδα την εκκλησία στολισμένη πολύ ωραία για το μνημόσυνο, αλλά λειτουργία δεν υπήρχε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και ρώτησα τον νεωκόρο, ο οποίος με πληροφόρησε ότι δεν έχουν λειτουργία συχνά τα Σάββατα.

Ανεζήτησα τον ιερέα λέγοντάς του ότι «σήμερα τέτοια μέρα που η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου δεν έχετε θεία λειτουργία και γίνεται το μνημόσυνο εκτός θείας λειτουργίας;». Με ρώτησε αν μένω στην περιοχή του Κολωνακίου και του είπα ότι η ενορία μου είναι η Αγία Φιλοθέη. Στη Φιλοθέη και η εκκλησία μας έχει καθημερινώς θεία λειτουργία μέχρι της Αναλήψεως.

Φοβούμαι αυτό που είχαν πει ο Κίσινγκερ και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, ότι η Ελλάς δεν κάμπτεται αν δεν διαλύσουμε την εκκλησία, τη γλώσσα και την οικογένεια.

Κάτι τέτοια γεγονότα μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτά που τότε είχαν ειπωθεί κάποιοι θέλουν να τα κάνουν πράξη.

Χριστινα Θ. Λαναρα, Φιλοθέη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή