Στην περιοχή της Ομόνοιας το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels

Στην περιοχή της Ομόνοιας το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην οδό Σταδίου 65, στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας, αναμένεται να λειτουργήσει από τα τέλη του 2020 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα. Πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (σε ποσοστό 62%-38% αντίστοιχα), το οποίο έχει εκμισθωθεί, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού, στην Dimand Real Estate, σε κοινοπραξία με την EBRD, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της επένδυσης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να ανέλθει σε 18 εκατ. ευρώ.

Η Moxy εγκαινίασε εντός της εβδομάδας το πρώτο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάτρα, δυναμικότητας 116 δωματίων. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στη θέση του ιστορικού ξενοδοχείου «Μορέας», το οποίο λειτούργησε στην πόλη από το 1974 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Το ακίνητο είχε αποκτηθεί από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ήδη από το τέλος του 2016, και στη συνέχεια εκμισθώθηκε στην DPN A.E., εταιρεία συμφερόντων της Dimand Real Estate. Σήμερα, τη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου έχει αναλάβει η CS Hospitality/Shaner Group, που φέρει την έγκριση της Marriott.

Εκτός από το ακίνητο στην Πάτρα και εκείνο στην Αθήνα, η Moxy Hotels αναμένεται να κινηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη και η Λάρισα, αλλά και σε άλλους νησιωτικούς παραθεριστικούς προορισμούς. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εν λόγω αλυσίδας είναι ότι, αν και ανήκει στην κατηγορία τριών αστέρων, προσφέρει υψηλή ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών (π.χ. ασύρματο Internet υψηλών ταχυτήτων, τηλεοράσεις 49 ιντσών σε κάθε δωμάτιο με συνδρομή στη διαδικτυακή υπηρεσία Netflix), που κατά κανόνα προσφέρουν μονάδες υψηλότερης κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Moxy Hotel στην Πάτρα, η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ δρομολογεί σε όμορο ακίνητο στην ίδια πόλη και τη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού συγκροτήματος φοιτητικών κατοικιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που θα αποτελείται από 48 επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία θα μισθώνονται σε φοιτητές, σε τιμές της τάξεως των 350-400 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα, στο κόστος αυτό θα περιλαμβάνονται όλοι οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας (ρεύμα, νερό και Internet), όπως και τα έξοδα κοινοχρήστων και καθαριότητας. Ανάλογη κίνηση δρομολογείται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε έτερο ακίνητο που έχει αποκτήσει η εισηγμένη, στη συνοικία «Λαδάδικα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή