Ημέρες αποφάσεων σε ιστιοπλοΐα, πυγμαχία

Ημέρες αποφάσεων σε ιστιοπλοΐα, πυγμαχία

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρες εξελίξεων θα είναι οι προσεχείς σε ό,τι αφορά την ιστιοπλοΐα και την πυγμαχία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που θα συνεδριάσει στη Λωζάννη στις 22 Μαΐου. Στην ιστιοπλοΐα θα αποφασιστούν οι τύποι των σκαφών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς του 2024, και στην πυγμαχία αναμένεται να ανακοινωθεί εάν το Ολυμπιακό Τουρνουά του 2020 θα το διοργανώσει η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ΑΙΒΑ) ή εκπρόσωποι της ΔΟΕ.

Στο Λονδίνο σήμερα και αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας με θέμα τους τύπους των σκαφών που θα αγωνιστούν το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το μεικτό πλήρωμα θα χρησιμοποιηθεί παρόμοιο σκάφος με αυτό που σήμερα «τρέχουν» στα 470. Τα RSX, παρά τις προτάσεις να γίνουν foiling, θα παραμείνουν με αυτή τη μορφή, ενώ το ίδιο θα ισχύσει τα kite surf. Εκεί όπου ίσως υπάρξουν αλλαγές θα είναι στα μονοθέσια, καθώς έχει προταθεί άλλου τύπου σκάφος από τα Laser, αλλά αντιδρούν οι μικρές ομοσπονδίες.

Σε ό,τι αφορά την πυγμαχία, στις 20 Μαΐου, εκπρόσωποι της ΑΙΒΑ θα συναντηθούν με αξιωματούχους της ΔΟΕ με στόχο να τους πείσουν ότι μετά την απομάκρυνση από την προεδρία του, κατηγορούμενου για οικονομικά εγκλήματα, Ρακχίμοβ, όλα… βαίνουν καλώς. Οι άνθρωποι της πυγμαχίας πιστεύουν ότι η προσφορά του Ρώσου επιχειρηματία Ουμάρ Κρέμλεβ για εξόφληση του χρέους της ΑΙΒΑ, το οποίο ανέρχεται σε 14 εκατομμύρια ευρώ, θα μετρήσει υπέρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Μάλιστα, το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΑΙΒΑ. Ο Κρέμλεβ έχει ισχυριστεί ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από τη ρωσική κυβέρνηση αλλά από ιδιωτικά κεφάλαια.

Η ομάδα της ΔΟΕ, η οποία διεξήγαγε έρευνα, θα την παρουσιάσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και στις 22 Μαΐου, εάν είναι επιβαρυντική, η ΑΙΒΑ θα κινδυνέψει να μείνει εκτός… ολυμπιακού νυμφώνος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί να να διοργανώσει τις προκρίσεις για το 2020. Εάν αυτό συμβεί, ο προσωρινός πρόεδρος της ΑΙΒΑ Μοχάμεντ Μουσταχάντ έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή