Γενική απαξίωση…

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τραγελαφικό στον ελληνικό, κυρίως επαγγελματικό αθλητισμό, λέμε «πιάσαμε πάτο». Ελπίζοντας πως από την επόμενη μέρα, θα βάλουν μυαλό, όχι οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας, αλλά αυτοί, που υποτίθεται πως το έχουν και αποφασίζουν.

Oμως οι διαψεύσεις έρχονται η μία μετά την άλλη. Οπως και οι αποκαλύψεις ότι ουσιαστικά τα παιχνίδια δεν γίνονται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά στα γραφεία των ομοσπονδιών και στις δικαστικές αίθουσες.

Ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο έληξε, αλλά η μάχη συνεχίζεται. Οχι αυτή που έδωσαν οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» στις θέσεις των VIP, αλλά αυτή στα πρωτοσέλιδα, των αθλητικών εφημερίδων, όπου καθημερινά αποκαλύπτονται, χωρίς να διαψεύδονται, διάφορες παρατυπίες στον ορισμό των διαιτητών.

Οσο για το μπάσκετ, η κατάσταση δείχνει πλέον να είναι μη αναστρέψιμη. Η πρωτοφανής κόντρα μεταξύ των «αιωνίων» συνεχίζεται, με τους παράγοντες όλων των άλλων ομάδων να παρακολουθούν χωρίς να έχουν το κουράγιο να υψώσουν την φωνή τους.

Αποφάσεις λαμβάνονται και αναιρούνται. Ομάδες υποβιβάζονται, αλλά παραμένουν. Η ΕΟΚ δείχνει να μη θέλει να παρέμβει ή να μην μπορεί να το κάνει, παρακολουθεί σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου.

Αποτέλεσμα: Ο κόσμος που λάτρεψε αυτό το άθλημα και όχι οι οργανωμένοι στρατοί των οπαδών, αηδιασμένος, του έχει γυρίσει την πλάτη, όπως ακριβώς έγινε και στο ποδόσφαιρο. Και αναρωτιέται; Γιατί όλα αυτά; Μήπως τελικά τα αφεντικά με τη συμπεριφορά τους αυτή θέλουν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον των φιλάθλων, για να κρύψουν τις δικές τους προσωπικές αδυναμίες; Γιατί δεν μπορώ να τους θεωρήσω τόσο ανόητους, ώστε να θέλουν να απαξιώσουν το δικό τους προϊόν!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή