Παραδόθηκε το αεροσκάφος P-3B Orion

Παραδόθηκε το αεροσκάφος P-3B Orion

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας παραδόθηκε, χθες, το Αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion, το οποίο θα διεξαγάγει για τα επόμενα χρόνια επιχειρήσεις επιτήρησης στο Αιγαίο, δίνοντας στο Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) εικόνα της κατάστασης στο Αρχιπέλαγος σε ακόμη ταχύτερο χρόνο. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πραγματοποιεί επιχειρησιακές πτήσεις, παρέχοντας στο Π.Ν. δυνατότητες που δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, έως ότου παραδοθούν τα τέσσερα πλήρως αναβαθμισμένα P-3B (2022-23). Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή σε επίπεδο ναυτικής συνεργασίας, η Ελλάδα είναι σχεδόν πλήρως απούσα στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας και η λύση της αναβάθμισης και ενεργοποίησης των P-3 επελέγη το 2013 ως η πλέον αποδοτική και συμφέρουσα. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ Νίκος Τσούνης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ.

Προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει πάροχο ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάκης, «συνεκτιμώντας τις απρόβλεπτες προκλήσεις που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη εποχή, ο μετασχηματισμός και η προσαρμογή των Ενόπλων Δυνάμεων στις νέες συνθήκες αποτελεί μονόδρομο. Ταυτόχρονα, δε, καθίσταται απαραίτητη η επένδυση στην ανάπτυξη δυνατοτήτων». Επίσης, εκτίμησε ότι ο εκσυγχρονισμός των P-3 θα επιτρέψει στο Π.Ν. «να ανταποκριθεί επιτυχώς στις μελλοντικές απαιτήσεις τουλάχιστον μέχρι το 2040, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο στο Αιγαίο και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή