Με θετικά μηνύματα η Ν.Δ.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κοινωνία έχει πια προσπεράσει τον κ. Τσίπρα. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, μιλάμε για το μέλλον». Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλία δεν ήταν τυχαία. Ούτε το γεγονός ότι λίγη ώρα αργότερα, στην ανοικτή συγκέντρωση που ακολούθησε στη Λάρισα έκανε μόνο μία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτή για να διαμηνύσει ότι δεν θα τον ακολουθήσει στον «κατήφορο». Η επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. είναι συνειδητή και αυτή τη στρατηγική θα ακολουθήσει τις μέρες που απομένουν μέχρι την ερχόμενη Κυριακή: θετικά μηνύματα και ανάδειξη των προτάσεων της Ν.Δ.

Ηδη, η πρόθεση αυτή διεφάνη από τις τελευταίες κινήσεις και παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη, άλλοτε σε πιο χαλαρό ύφος – όπως ήταν η συνέντευξή του σε αθλητικό ραδιόφωνο, όπου μίλησε και για τις προτάσεις της Ν.Δ. για τον αθλητισμό και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου– και άλλοτε σε καθαρά πολιτικό, όπως ήταν η συζήτηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπου ανήγγειλε πέντε δεσμεύσεις της Ν.Δ. και περιέγραψε πώς θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημά τους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πρωθυπουργό, δεν προτίθεται να το κάνει ούτε τις επόμενες ημέρες.

Η στρατηγική αυτή και η στόχευση αποτυπώνονται, άλλωστε, και στο προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. που βγήκε χθες στον αέρα με πρωταγωνιστή και αφηγητή τον κ. Μητσοτάκη. «Το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει. Αρχίζει τώρα», σημειώνει σε αυτό ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος εμφανίζεται εν μέσω πλάνων από περιοδείες του ανά την Ελλάδα να λέει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, «αλλαγή πορείας, αλλαγή προσώπων, αλλαγή νοοτροπίας». Και κωδικοποιεί βασικούς άξονες των προτάσεων της Ν.Δ., όπως η μείωση των φόρων, οι νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, η εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η φύλαξη και προστασία των συνόρων, αλλά και τον στόχο του για τη μείωση των πλεονασμάτων. Το σποτ κλείνει με πλάνο της μεγάλης εκδήλωσης στην οποία ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., σημειώνοντας για τα νέα πρόσωπα ότι «δεν είναι πολιτικοί, αλλά αξίζει να γίνουν. Το ίδιο θα κάνει και στις τελευταίες περιοδείες και ομιλίες πριν από τις κάλπες. Σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιοδεύει σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά, όπου αύριο το βράδυ θα έχει ανοικτή ομιλία στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Τη Δευτέρα μιλάει στην Πάτρα, ενώ ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός είναι η ομιλία του στην Αθήνα να γίνει την Τετάρτη και η προεκλογική καμπάνια να κλείσει με ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή